trudnica, lopov, bosanka
printscreen/policija Italije
trudnica, lopov, bosanka

printscreen/policija Italije

trudnica, lopov, bosanka, Foto: printscreen/policija Italije

Krala je 20 godina po Italiji i Nemačkoj, a iako je do sada „ zaradila“ 19 godina zatvora, izbegavala je kazne jer je bila trudna.

Vasviju H. u Italiji upoređuju sa Sofijom Loren, koja je u mladosti u filmu „Juče, danas, sutra“ Vitorija de Sike odigrala ulogu Adeline koja se bavi kriminalom i stalno je trudna da ne bi otišla u zatvor - u filmu je imala sedmoro dece. Vasvija, inače državljanka BiH, otišla je korak dalje - ona je zatrudnela čak 13 puta, samo da bi izbegla zatvor, prenose italijanski i nemački mediji.

Prema pisanju italijanskih medija, Vasvija dve decenije „operiše“ od Rima do Milana kao džeparoš.

Navodno je samo u Rimu uhvaćena 40 puta. Italija je izdala čak 20 poternica, ali su one svaki put završile bez posledica - Vasvija je uvek bila trudna da bi išla u zatvor. Kada nije bila trudna, izvlačila se na to što ima malu decu, pa je tako jedinu kaznu odslužila kod kuće, uz nanogicu, prenose italijanski mediji. Do sada je izbegla kaznu veću od 20 godina iza rešetaka.

Vasviju je čak spominjao i tadašnji italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini 2019. godine, koji je napisao da bi „trebalo da bude zatvorena na 30 godina, a njena deca data na usvajanje u pristojne porodice“.

Kako piše nemački „Bild“, Vasvija je u leto prošle godine iz Italije prešla u Nemačku, gde je krala u okolini železničke stanice u Berlinu.

Uhapšena je 10. septembra prošle godine i prvi put je završila iza rešetaka. Posle četiri meseca pritvora, sredinom januara održano je suđenje. Vasvija je na njemu prvi put osuđena, ali na uslovnu kaznu od 22 meseca.

Njen advokat rekao je da je priznala četiri od deset tačaka optužnice, dok je za ostale oslobođena. Kako je naveo, priznala je da je džeparila starije ljude u vozovima, „zbog siromaštva, a ne zbog luksuza“. Pre nego što je osuđena, navode nemački mediji, plakala je i tvrdila da nikada više to neće raditi. Posle suđenja, ispred suda Vasviju je dočekala rodbina, a ona je opet otišla na uslovnu slobodu u velikom belom automobilu.

Bonus video

Naša preporuka