ŠANSE ZA OVO SU 1 PREMA 50 MILIONA! 24. maja rodila ćerku, a onda se 9. avgusta dogodilo ČUDO NAD ČUDIMA!

Ovakvi porođaji su izuzetno retki.

Blizanci
Blizanci, Foto: Printscreen

Lilia Konovalova iz Uralska u Kazahstanu imala je prevremeni porođaj i donela je na svet ćerku 24. maja, a njen blizanac se rodio tek 9. avgusta, odnosno dva i po meseca kasnije.

Kazahstansko ministarstvo zdravlja postavilo je kvotu takvih porođaja na 50 miliona prema jedan.

Kada je 29-godišnjakinja rodila ćerku Liju u 25. nedelji trudnoće, beba je težila oko 800 grama i bila je smeštena na odeljenju intenzivne nege mesec dana. Brat Maksim je stigao tek dva i po meseca kasnije, i bio težak nepuna tri kilograma.

 

SLIKA PAKLA! Ako ste krenuli u ovom pravcu Srbije, spremite se za OZBILJAN haos! Čeka se PET SATI! Detaljan prikaz po prelazima!

Izuzetno neobičan dvostruki porođaj, bio je moguć samo zbog toga što Lilia ima dvostruku maternicu, i svaki od blizanaca se razvio u svojoj materici.

Sada se radosna majka sprema da sa decom izađe iz bolnice, pošto su oboje zdravi, a devojčica je dostigla očekivanu težinu. Pohvalila je medicinsko osoblje i svoj porođaj opisala kao čudo.

- Bila sam šokirana kada sam saznala da imam dvostruku trudnoću, a onda jako zabrinuta kada se desio prevremeni prvi porođaj - rekla je Lilia.

Iako su takvi porođaji izuzetno retki, a još su ređi sa velikom vremenskom razlikom, pošto su posle rođenja devojčice otkrili o kakvom je slučaju reč, lekari su pratili stanje žene, strpljivo čekali i bili u pripravnosti za drugo.

- Sve vreme majka je bila u našem centru, brinula se o devojčici i čekala drugo rođenje - rekao je Eset Jeralin, zamenik direktora regionalnog zdravstvenog centra.

Iako su ovakvi porođaji izuzetno retki, ranije ove godine, žena u Nemačkoj rodila je drugog blizanaca 97 dana posle prvog.

Bonus video

Snimak autoputa Miloš Veliki dronom

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi