ISTRAŽIVANJE POKAZALO Ovo je najbolji način da iskoristite pauzu na poslu

Savet za iscrpljene

Leto, vrućine, toplota
setnja Foto: Tanjug/Zoran Zestic

*Smatra se da je dnevni ritam savremenog čoveka iscrpljujuć

*Istraživanje pokazalo da 15 minuta od predviđenih pola sata treba izdvojiti za relaksaciju

*Tako provedena pauza doprineće boljem ukupnom osećaju čoveka

 

Posao nas često iscrpljuje preko svake mere, pa se vraćamo kući bezvoljni i jadni, jedva čekajući da se uvalimo u fotelju ili na kauč i – ne radimo ništa …

Ali, nakon toga uslediće griža savesti zbog svega što ste mislili da uradite kod kuće, i tako u krug svakoga dana sve do vikenda koji ćete utrošiti na kućne poslove umesto da odmarate.

Ako se nalazite u ovakvom zatvorenom krugu umorna treba da znate da se to može prekinuti i to jednostavno. Naime, dovoljno je pauzu za ručak iskoristiti na kvalitetniji način i samo 15 minuta odvojiti za relaksaciju i šetnju.

Istraživanje sprovedeno na zaposlenima koji je pauzu desetak dana trebalo da koriste drugačije nego inače kad su jednostavno išli na ručak dalo je zanimljive rezultate.

TRŽIŠTE IM JE PRESUŠILO! Švajcarska vapi za ovim radnicima! Raspisan konkurs! Plate odlične, uslovi VRHUNSKI!

Polovina ispitanika se odlučila zalaganu šetnju u obližnjem gradskom parku i fokusirala se na prirodu oko sebe, dok je druga grupa pronašla mirno mesto unutar zgrade i radila vežbe opuštanja, uključujući duboko disanje.

Svaka od ovih aktivnosti trajala je 15 minuta, a ispitanici su pre toga iskoristili prvi deo pauze za obrok.

Leto, vrućine, toplota
setnja, Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Pre, za vreme i posle studije ispitanici su ocenjivali kako se osećaju i koje su promene doživeli. Grupa koja je 15 minuta provodila vreme na otvorenom osećala se bolje te su učesnici imali više koncentracije i nisu bili toliko umorni tokom dana, javlja RTL.

Druga grupa, koja se relaksirala na radnom mestu, nije osećala pozitivne promene kao prva i manje su uživali tokom pauze, ali su rekli da su ipak uspeli da odagnaju misli od posla i obaveza.

PUSTITE MOZAK NA PAŠU Idealan oglas za posao! Radi se 35 sati nedeljno, a plata je 24.473 evra! Odlična ponuda za svakog vrednog Srbina!

Naučnici su otkrili da su učinci bili vidljivi i u kasnim popodnevnim satima, 30 do 60 minuta pre nego što su ljudi krenuli kući s posla. Takođe se pokazalo da su odlazili kući s više energije, zbog čega su se bolje osećali i kada su došli kući.

KAKO POSTATI MODERAN RUDAR I ZARADITI 11.000 DOLARA? Srbi, upoznajte bitkoin, blokčejn i promene koje donosi libra!

U slučaju da na poslu nemate mogućnost izlaska, pokušajte ipak da se 15-ak minuta relaksirate, a šetnju odradite na putu kući ili kad tamo stignete.

BONUS VIDEO: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi