Moskva, vojna parada, vojska, Dan pobede
AP
Moskva, vojna parada, vojska, Dan pobede

AP

Moskva, Foto: AP

Kako je saopštima portparolka ovog ruskog ministarstva, Moskva ocenjuje današnji upad "kao provokaciju".

Vojska Srbije

Tanjug/Dimitrije Nikolić

Krajnji cilj Prištine, rekla je, je da "zastraši i prisili nealbansko stanovništvo kako bi uspostala kontrolu nad tim područjem".

PROČITAJ JOŠ:

 

 

Ruska medijska kuća RT navodi da su specijalne snage takozvanog Kosova, ROSU, upale u Zubin potok, grad dominantno naseljen Srbima. Čuli su se pucnji na ulicama dok je policija, prema navodima Prištine, vršila akciju protiv "organizovane kriminalne mreže". Uhapšeno je više etničkih Srba.

Russia Today

screenshoot/RT

Russia Today, Foto: screenshoot/RT

Zvanična Moskva ističe da ova operacija krši dogovor između Beograda i Prištine, po kojem je kosovskim snagama naoružanim dugim cevima, zabranjeno da ulazi na srpske teritorije.

Kosovo

Alo!

Ipak, to se poslednjih godina dešava iznova i iznova, i to sa odobravanjem KFOR-a koji ima mandat UN-a da osigura mir i bezbednost u regionu.

- Takav "prkos" Prštine zasniva se na višegodišnjem uživanju naklonosti od strane EU i SAD - rekla je Zaharova, optužujući lidere u Prištini za podstivanje međuetničke netrpeljivosti.

Gluvonemi Srbin

Privatna arhiva

Nakon upada, predsednik Srbije Aleksandar Vučić podigao je borbenu gotovost vojske na najviši nivo, optužujući vlasti na Kosovu za "kriminalizaciju" etničkih Srba, navodi RT.

Komentari (3)

Saša

28.05.2019 23:16

I šta bi...

Pera Detlic

29.05.2019 14:17

Mi smo stradali zbog njih tukli smo se protiv islama i katolika nismo hteli sa sotonom oni nas podrzavaju samo verbalno, cak nisu mogli da modernizuju ni ovih sest polovnih aviona moramo mi iako smo ekonomski iscrpljeni i posle svih ovih ratova koje smo vodili razoreni da cak i danas umiremo od tih posledica.Hvala vam braco rusi sto ste sprecili rezoluciju da smo genocidan narod ali nam to nije mnogo pomoglo i danas se tucemo sa istim protivnikom opet sami,mozda je to i bolje za nas.

Pera

29.05.2019 16:24

Majka Rusija i tata Vučić.Mirno spavajte građani Srbije.Ništa vam se ne može desiti osim da stanete pod onu šljivu.