VELIKO RAZOČARENJE IZ ČEŠKE Zeman je imao dobru nameru! Hteo je da pomogne Srbiji, ali džaba!

Šteta.

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman
Aleksandar Vučić, Miloš Zeman, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

* Miloš Zeman je predložio da Prag povuče priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova

* Češki zvaničnici su međutim odbili da povuku priznanje nezavisnosti Kosova

* Češki zvaničnici su ocenili i da bez rešavanja kosovskog pitanja neće biti moguće dovršiti integraciju celog regiona Zapadnog Balkana u EU

Češki zvaničnici nisu danas podržali predlog predsednika Miloša Zemana da Prag povuče priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova, izjavio je ministar spoljnih poslova Tomaš Petšiček.

KURTI HOĆE U RAT SA SRBIJOM! U Prištini skovan divljački plan! Ako SAD i EU ne reaguju, sukob je neizbežan!

On je, posle sastanka najviših državnih zvaničnika o koordinaciji češke spoljne politike, rekao da su se složili da pitanje priznanja kosovske nezavisnosti za sada nije na dnevnom redu.

Ono za šta se zalaže gore je od Hitlerovih ideja!

Pobednik nedeljnih izbora na Kosovu Samooopredeljenje Aljbina Kurtija ima dokument od 100 tačaka pod nazivom „Programski principi i prioriteti pokreta SAMOOPREDELJENJE!" koje, kako je navedeno, ujedinjuju promenu Kosova.

Ipak, kako je naveo Petšiček, zvaničnici su okolnosti priznanja Kosova 2008. godine, kada je tadašnja vlada to odlučila, uprkos protivljenju Poslaničkog doma Parlamenta, ocenili kao problematicne.

- Složili smo se da razmatranje pitanja priznavanja nije primereno. Situacija se nije ni na koji način promenila, tako da Češka ne može da promeni svoj stav koji je zauzela u poslednjih deset godina - dodao je.

U zajedničkoj izjavi posle sastnaka, na kojem je učestvovao i predsednik Zeman, odnosi Srbije i Češke ocenjeni su kao prijateljski, prenosi portal Lidovky.cz

SKANDAL! DAČIĆ UPRAVO REAGOVAO! Kurti i diplomata se sastali, a u pozadini se vijorilo nešto strašno!

Miloš Zeman Aleksandar Vučić
Miloš Zeman Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako je saopšteno na sajtu českog Ministarstva spoljnih poslova, sa sastanka je Beogradu i Prištini upućen poziv da poboljšaju uzajamne odnose i uklone barijere za međusobnu trgovinu u okviru CEFTA.

KURTI ČVRST U NAMERI DA ISTREBI NAŠU BRAĆU I SESTRE! Sastao se sa važnim čovekom, a tema o kojoj su pričali je još jednom potvrdila da je ostrašćeni srbomrzac!

Češki zvaničnici su ocenili i da bez rešavanja kosovskog pitanja neće biti moguće dovršiti integraciju celog regiona Zapadnog Balkana u EU.

BONUS VIDEO: Rada Trajković moli Aljbina Kurtija da se pomire

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi