PA IMA LI VEĆE GNJIDE OD NJEGA?! Vučić ispričao šta je juče Hašim Tači rekao francuskom predsedniku - srpska javnost u šoku!

Takozvani kosovski predsednik, Hašim Tači, boravi u Francuskoj gde je imao bilateralni sastanak sa francuskim kolegom, Emanuelom Makronom.

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić
Emanuel Makron, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Hašim Tači predsedniku Francuske Emanuelu Makronu nije rekao šta stvarno misli

* Tači je Makronu rekao samo ono što voli da čuje

Pročitajte još

* S druge strane, Vučić je kazao da mu je Makron rekao da bi želeo da Evropa posreduje i dođe do rešenja oko kosovskog problema

Vučić je, zamoljen da prokomentariše izjavu Tačija da je preneo Makronu da je Priština za mirovni sporazum sa Beogradom, kazao da je to čuo od njega i pre dve, ili tri godine.

"Spreman je za mirovni sporazum u kojem bi mi priznali nezavisno Kosovo. To je kao da ja izađem i kažem da sam spreman za fantastičan sporazum sa EU i da nam prebace 15 milijardi evra, a da ćemo mi priznati da EU nije ništa pogrešila u proteklih 18 godina. On to kaže kao da treba da budemo srećni da nas priznaju. Koga ćete da priznate, šta pričate. Mi smo priznata zemlja u UN, pa nama tvoje priznanje ne treba", poručio je sinoć on.

 

Vučić je rekao da nema problem kada razgovara sa nekim ko je realan i racionalan, a da je Tači Makronu rekao samo ono što voli da čuje.

"Nije rekao što stvarno to misli. Mi kada se vidimo kažemo jedno drugom "dobar dan, kako ste, laku noć", "što ste uradili ovo ili ono". Ono što smo nekada imali da se viđamo jednom nedeljno, pa i mesečno, više od godinu dana nema, osim što se vidimo na međunarodnim konferencijama, gde usput ja njemu kažem "nemojte da izmišljate gluposti oko trovanja", a on meni nešto slično, i to je to", preneo je on dodajući da nema nikakvog pomaka, niti razgovora ni iza zatvorenih vrata.

 

Vučić je kazao da mu je Makron rekao da bi želeo da Evropa posreduje i dođe do rešenja oko kosovskog problema.

Bonus video

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi