Kadri Veselji i Donald Tramp
screenshoot/Twitter
Kadri Veselji i Donald Tramp, Foto: screenshoot/Twitter

Transparent zahvata površinu tri sprata jedne stambene zgrade, a NY Post navodi da je na njemu sa Trampom kosovski političar koji se samo jednom sreo sa američkim predsednikom i sada to pokušava da pretvori u izbornu pobedu za sebe.

PROČITAJ JOŠ:

"Za razliku od mojih rivala, jedini sam kandidat koji se zalaže za promociju snažnog partnerstva sa SAD i Trampovom Belom kućom", rekao je Veselji za NY Post.

Veselji je, kažu, Trampa upoznao na Molitvenom doručku u Vašingtonu, 2017, kada je i nastala fotografija koja je iskorišćena za bilbord.

Lider DPK za list kaže da je Tramp na tom događaju "odmah prepoznao ... zabrinutost za Kosovo i naš region u celini".

Post podseća da je Kosovo proglasilo nezavisnost od Srbije 2008, koju je, kako navode, priznalo više od 100 zemalja, uključujući SAD, te ukazuje da Srbija i još pet zemalja EU to odbijaju.

List piše da je Veselji bio jedan od osnivača i vođa OVK i šef Kosovske obaveštajne službe.

Moramo da povučemo priznanje Kosova!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 30.09.2019. 19:36 Jedini razuman i moralan korak češke Vlade prema tzv. Kosovu trebalo bi da bude povlačenje priznanja njegove nezavisnosti, kaže Tomaš Evan, međunarodni izborni posmatrač, sa iskustvom iz posmatračkih misija na Balkanu. Foto: printscreen * Međunarodni izborni posmatrač Tomaš Evan smatra da bi jedini razuman i moralan korak češke Vlade prema tzv.

Pišu i da je njeov glavni protivkandidat na predstojećim izborima Vjosa Osmani, prva žena kandidat za premijera, inače, funkcioner Demokratskog saveza Kosova.

Napominju i da Osmanijeva ima veze sa SAD, gde je diplomirala na Pravom fakultetu Univerziteta u Pitsburgu.

Među komentarima na društvenim mrežama mogu se naći i oni koji otvoreno pitaju "šta će američki predsednik a teroristom i dilerom droge".

BONUS VIDEO: