Ubica Srba i ratni profiter hoće da sudi Vučiću!
alo.rs
Vilijam Voker
Vilijam Voker, Foto: EPA

"U Hagu u Holandiji, 21 godinu kasnije, srpskim zločincima koji su počinili zločine u Račku i mnogim drugim mestima na Kosovu se ne sudi, pred lice pravde su izvedene bivše vođe OVK", rekao je Voker.

Iz tog razloga, Voker je kritikovao Specijalizovano tužilaštvo.

Bivši američki diplomata pozvao je međunarodnu zajednicu da uspostavi tribunal za istragu generala i ministara u vladi Slobodana Miloševića.

Podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, njegove izjave o masakru u Račku nazivao izmišljotinama.

Vilijam Voker
Vilijam Voker, Foto: EPA

Što se tiče optuženih lidera OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, Voker kaže da nije video nijedan dokaz koji bi ih implicirao ratne zločine.

"Znam sve ljude koji su poslati u Hag, od predsednika do Kadrija Veseljija i Jakupa Krasnićija. Nisam video nikakve dokaze od Suda. Oni su dužni da predstave dokaze kako bi videli mogu li dokazati krivicu u ovim okolnostima. Nemam komentar o tome kakav bi mogao da bude ishod, jer nisam video dokaze niti čuo argumente", rekao je Voker.

Voker je poslednji put bio na Kosovu u januaru ove godine i tom prilkom je posetio Račak na 21. godišnjicu masakra.

Komentari (2)

nele

21.12.2020 13:53

sta se palite na izjave ovog coveculjka, za te pare koje dobija od Albanaca, pevace ce brate sta treba i netreba,

Mučenik

22.12.2020 09:16

Najvećim srbomrscima današnjice Vilijamu Vokeru i Madleni Olbrajt, pre preletanju Atlantika, treba ih vakcinisati protiv besnila. Besno su odlepili. Šta sada hoće od nas? Voker love, a Olbrajtova, kao se*sualni ugroženik, traži s*ks.