Albanska misica
screenshoot
Albanska misica

screenshoot

Albanska misica, Foto: screenshoot

Njen instagram profil već dva dana vrvi od objava u kojima govori da bi svi trebalo da budu slobodni i pokažu simbol „velike Albanije“, a kako se saznaje, kvazisrpska misica je sve sem Srpkinja.

Hašim Tači

AP Photo/Visar Kryeziu

Naime, Irina Jovanka, zvrdi da je iz Novog Sada, a da živi u Austriji. Međutim, ne postoji nijedan dokaz da je ona u Novom Sadu ikada boravila. Štaviše, godinama unazad stalne lokacije su joj Beč, Priština, Prizren, a neretko posećuje i Tiranu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

?????? New Generation #peacesign MISS FREEDOM OF ALBANIA MISS FREEDOM OF SERBIA MISS FREEDOM OF KOSOVA

A post shared by Ирина Јованка offical ? (@irinajovanka) on Jun 27, 2019 at 5:19am PDT

Takođe, postavlja se pitanje kako je kvazisrpska predstavnica na izboru za mis Irina Jovanka 2016. godine predstavljala samoprozvanu državu Kosovo na takmičenju u Austriji ako je srpskog porekla, a ona se učešćem u izboru sa kosovskom lentom dičila na društvenoj mreži. Tada je napisala da je ona zapravo austrijanka sa srpskim korenima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Restaurant in Kosovo | Fushë Kosov @behappyrestaurant #missserbia

A post shared by Ирина Јованка offical ? (@irinajovanka) on Jun 24, 2019 at 10:59pm PDT

Da su i organizatori ovog takmičenja upleteni u prevaru koja imaza cilj da se ponizi i uvredi srpski narod i promoviše politiju Albanije, dokazuje i to što je glavni organizator takmičenja Šejpetin Zeneli izjavio za medije da je u pitanju Srpkinja iz Novog Sada, ali navodno nije znao kako je ona uopšte dospela na to takmičenje. Ako glavni organizator Zeneli ne zna kako je jedna od takmičarki dospela na izbor, interesenatno je kako je onda Irina Jovanka samo preko njegovog broja telefona kominucira sa srpskim medijima.

PROČITAJ JOŠ:

O verodostojnosti nje kao kao izabrane predstavnice Srbije na takmičenju govori i to što se na izbor u Prizrenu prijavila, kako je sama rekla, putem fejsbuka.

Predstavnica kompanije „Mis Ju“ Vesna Jugović ua medije kaže da je šokirana bezobrazlukom pojedinaca koji su krivi za ovakvo omalovažavanje Srbije, te ističe da je sve to maslo samoprozvane države Kosovo.

- Očigledno da Šiptari na Kosovu dobro znaju i forsiraju tu paralelnu moć uticaja, bjuti diplomatiju i medije da se što više ušunjaju i afirmišu svoju nepriznati državu. Naravno da mi nikakve veze nemamo sa izborom te devojke niti sa time ko je nju poslao. Naša kompanija je uvek razmišljala o interesu naše države i naroda. Ta devojka, koja u stvari navija za Kosovo republiku, sigurno nije pobedila na nekom oficijalnom takmičenju. U pitanu je neki lažni izbor – kaže Vesna o objašnjava o čemu se zapravo radi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Interview ? @petrolcompany Miss Freedom Of Serbia ??????

A post shared by Ирина Јованка offical ? (@irinajovanka) on Jun 24, 2019 at 11:28pm PDT

- Pošto su organizatori najavili da finalno veče ovog takmičenja u lepoti rade u Prištini na Vidovdan, najverovatnije je da će ova lažna mis Srbije sa političkim zadatkom najverovatnije pobediti. Molim da se ubuduće ova devojka zove takozvana, samoprozvana mis Srbije, jer bi drugačije sve tio uvodilo u zabludu.

Kako je Vesna bila vidno potresena, pogotovo što je i njeno ime u jednom trenutku dovedeno u pitanje, pošto je ona jedana od naših predstavnika i uzboru za mis, istakla je kardinalne greške Irine Jovanke, kao i ljudi koji je podržavaju u ovom činu.

- Na Irininom instagramu se vidi u storiju da njoj piše mis Kosova. Nisam sigurna da ona baš zna šta radi, ali sam sigurna da znaju ti koji su je u Prištinu poslali i ti koji su organizovali to, sigurno naručeno, internavionalno takmičenje lepote. Skoro četvrt veka pod svetskim licencama učimo naše ambasadore lepote kako da dostojanstveno predstave srbiju u svetu, uvek insistirajući na poštovanju našeg grba i zastave – rekla je jugovićeva i dodala:

- Ljudi, na ovoj devojci piše mis Kosova, pa odjednom mis Srbije. Žalosno je što je ovo takmičenje u austriji snimila i podržala jedna srpska televizija. Na Irininom Intagram profilu se sve najbolje vidi. Samo da naglasim, da najveće takmičenje u lepoti na planeti Mis Sveta nema predstavnicu Kosova, jer kosovo nema sedište u UN. To je kriterijum koga se pridržava predsednica ovog najvrednijeg takmičenja Julija Morli – poručila je Jugovićeva.