Hašim Tači
Youtube/ RadioSlobodnaEvropa
Hašim Tači

Youtube/ RadioSlobodnaEvropa

Hašim Tači, Foto: Youtube/ RadioSlobodnaEvropa

Politički analitičar Artan Muhadžiri u izjavi za Kosovo Onlajn ocenjuje da predsednik Tači odlaskom u Vašington želi da javnosti plasira priču o njegovim dobrim odnosima sa Amerikancima kao jedan vid sigurnosti u teškoj situaciji u kojoj se nalazi.

“Nema nijedne zvanične informacije, ali Tači računa da će svako njegovo putovanje u SAD biti pozitivno u pogledu ugleda i u pogledu mišljenja javnosti, jer poznato je da su građani Kosova proamerički orijentisani i on želi da prenese poruku da ima podršku Amerike u predstojećim procesima i kada je reč o mogućoj optužnici, ali i u ostalim procesima”, kaže Muhadžiri.

Miroslav Lajčak

Tanjug/AP

Miroslav Lajčak, Foto: Tanjug/AP

“Dobro je što je predsednik Tači promenio svoj stav prema Evropskoj uniji, pošto je evidentno da na Kosovu ništa ne može da se dogodi bez saglasnosti Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Što se njegovog odlaska u Vašington tiče to ostaje jedna enigma pošto nema nikakve najave da će se predsednik Tači sastati sa nekim od američkih zvaničnika, prema tome ne možemo da naslućujemo šta je zapravo svrha njegove posete”, smatra Haljimi.

Komentari (4)

Nes

11.10.2020 13:27

Otišao da moli da ga ne strpaju iza rešetaka.

Bobanblenk

11.10.2020 13:58

Djubre siptarsko ubijao i otimao decu i trgovao decijim organima kako mozes mirno spavati monstrume,sad ides da trazis milost od istih kao ti sotono dabogda te crvi jeli ali polako da vristis,da li na ovom svetu ima neki sudija koji ce da osudi takva sotone,mars u ..pizdu materinu i ti i tvoji satanisticki prijatelji,a molim normalne amerikance ako ih ima da fe u kovcegu transportiraju i bace negde iz aviona u more da ti se ni grob ne zna.

Verka

11.10.2020 14:04

otisao Taci u Ameriku.po obecano drzavljanstvo.

Roos Despot

11.10.2020 21:04

Zločinac ostaje zločinac!