ROSU, Kosovo policija
EPA
ROSU, Kosovo policija

EPA

ROSU, Kosovo policija, Foto: EPA

Pripadnici specijalne jedinice ROSU upali su jutros na sever Kosova i Metohije i uhapsili 13 Srba, pripadnika KPS-a. Kako očevici tvrde, isti oficir ROSU hapsio je i Marka Đurića 26. marta prošle godine.

Iako se u prvi mah pojavila informacija da je uhapšeno šest Srba, tačan podatak je da je privedeno 13.

Građane opština na severu KiM rano jutros su probudile sirene za uzbunu. Veći broj građana se okuplja na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici, kod Spomenika Knezu Lazaru.

 

Podsećamo, na ovakvu akciju je već upozorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a jutros je naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti.

- ROSU je upao na sever Kosova - od 6 časova primećeno je više kolona do zuba naoružanih šiptarskih jedinica, koje su ušle na teritoriju sve četiri opštine. Čuju se pucnji, ima i povređenih.Izvesno je da separatisti nisu samostalno izveli ovu akciju, već su imali dozvolu svojih sponzora. Predsednik Vučić je upozoravao na ovakav scenario, molili smo međunarodnu zajednicu da spreči upad kosovskih snaga, da spreči hapšenja Srba - ovo je njihova velika sramota, sramota zemalja Kvinte, koje ništa nisu preduzele da do ovoga ne dođe - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

 

Podestimo, dvoje Srba lakše je povređeno u pucnjavi do koje je jutros oko 6.20 došlo u Zubinom potoku, kada su pripadnici ROSU došli u reon sela Donje Varage u toj opštini, potvrdio je policijski zvaničnik sa lica mesta i dodao da pucnjava traje i u ovom trenutku, oko 9.30 časova.

 

Komentari (2)

Jovica

28.05.2019 11:17

Teroristi iz OVK su se presvukli u uniforme ROSU.

Crni89_Mirkan

28.05.2019 12:03

Kaubojsko ponasanje nemam reci...