ŠAMARČINA IZ EU ZA ALBANCE! "Sve mora da se poštuje, ništa niste uradili!"

Savet za stabilizaciju i pridruživanje Kosova Evropskoj uniji pozvao je danas Prištinu da nastavi rad na postizanju pravno obevezujućeg sporazuma s Beogradom, ali i primeni sve do sada postignute sporazume.

Kosovo i Metohija, Srbija
Kosovo i Metohija, Srbija, Foto: Shutterstock

”Na sastanku je naglašena važnost kontinuiranog angažovanja u pregovorima i postizanja sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa, što je ključno za napredak Kosovo i Srbija na putu ka EU. Učesnici su se složili i da svi dosadašnji dogovori moraju da se poštuju i sprovode”, navodi se u saopštenju Saveta.

Da li će Albanci ispoštovati dogovoreno?

Ukupan broj glasova: 478

  • Da: 9% (42)
  • Ne: 91% (436)

Pored važnosti dijaloga s Beogradom, naglašena je i neophodnost ubrzanja reformskih procesa na Kosovu, kroz ”fokus svih političkih aktera i efikasnu koordinaciju u institucijama na Kosovu”.

Pozitivno su ocenjeni ukidanje taksi na robu iz Srbije, učešće Kosova u regionalnim inicijativama i saradnja sa Specijalnim sudom za ratne zločine u Hagu.

Video sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Kosova prisustvovali su šef dioplomatije EU Žozep Borelj, komesar EU za proširenje Oliver Varheljii i premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti sa saradnicima i ministrima u kosovskoj vladi.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi