Protest u Severnoj Mitrovici
Youtube Printscreen
Protest u Severnoj Mitrovici

Youtube Printscreen

Protest u Severnoj Mitrovici, Foto: Youtube Printscreen

Tačno u 12 sati, na trgu u severnoj Mitrovici, počeo je miran protest Srba zbog jučerašnjeg hapšenja 28 osoba i prebijanja preko 150 ljudi od strane pripadnika albanske specijalane jedinice ROSU!

- Nikada nisu bili brutalni kao juče, uhapsili su gluvonemu osobu, penzionera, sproveli ga do zatvora i kada su videli da ne mogu da se sporazumeju sa njim, oni su ga pustili. Tukli su sve redom, čak i službenika UN. Nijedno lice sa spiska navodnih švercera nije uhapšeno. Uhapsili su ljude koji su sedeli u svojim kućama, koji se ne bave biznisom, lomili su automobile, pucali su na nas. Pozivali smo KFOR da reaguje ali su se oni oglušili. KFOR je pokazao da nam nisu prijatelji - rekao je gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović.

Konvoj, Vojska

Tanjug/Jovo Mamula

- Onaj koji je jak ne maltretira stare i slabe - rekao je na protestu predsednik Srpske liste Goran Rakić.

- Nas guraju za što da pregovaramo sa onima koji nas u zoru bude, udaraju kundacima i maltreriraju, a ja ovima iz Prištine poručujem da prvo očiste svoja dvorišta. Molim vas da ne nasedate na provokacije. Dok god nas ima, KiM će ostati srpsko!

Rakić je upitio poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću: Ti si uvek biti uz svoj narod, i ovaj narod je uz tebe, jedino verujemo tebi i našoj Srbiji.

Kosovsku Mitrovicu nadleće helikopter KFOR.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić pozvao je građane da sa ovog protesta pošalju poruku da nisu uplašeni.

Pročitajte još:

- Da pokažemo da nismo uplašeni i da ćemo nastaviti da živimo i radimo na ovim prostorima, da ćemo ovde podizati i vaspitavati našu decu - kazao je Simić?

S druge strane, kasno sinoć specijalni tužilac iz Prištine Sulj Hodža rekao je da policija nije uhapsila sve osobe za kojima je raspisana poternica.

Mladen Mijatović

Printscreen