Ramuš Haradinaj
Printscreen
Ramuš Haradinaj

Printscreen

Ramuš Haradinaj, Foto: Printscreen

* Haradinaj je u petak podneo ostavku na mesto premijera 

* Juče je otputovao u Hag

* Danas je stigao u Specijalni sud

Ramuš Haradinaj stigao je u Specijalni sud za zločine koje su počinili bivši pripadnici OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom u Hagu. Ono što je svima zapalo za oko jeste da je zločinac išao pognute glave u vidno lošem stanju.

Haradinaj će pred specijlnim tužiocem danas biti saslušan kao osumnjičen za ratne zločine na teritoiji Kosova i Metohije tokom ratnih konflikta krajem devedesetih godina.

Ramuš Haradinaj je u petak podneo ostavku na mesto premijera upravo zbog saslušanja pred Specijalnim sudom, a danas će se pojaviti pred istražiteljima.

Ramuš Haradinaj

Printscreen

Ramuš Haradinaj, Foto: Printscreen

Naredni potezi suda u vezi Ramuša Haradinaja nisu poznati, ali će nekadašnji premijer Kosova biti saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Pročitajte još:

 

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da je "Kosovo krenulo napred na evroatlantskom putu i da je "jače nego ikada pre, na liniji mira i u sveprisutnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Državama".

Ponovio je da je "Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja pravno obavezujućeg konačnog sporazuma, uključujući i uzajamno priznavanje u postojećim granicama".

Ramuš Haradinaj

Profimedia

Ramuš Haradinaj, Foto: Profimedia

Takođe, naveo je da kosovsko tržište za proizvode iz centralne Srbije može biti oslobođeno nametnutih taksi samo u zamenu za priznanje kosovske nezavisnosti, prenosi RTS.

Haradinaj je u petak podneo ostavku zbog poziva na saslušanje. Tada je rekao da tim činom želi da "odvoji funkciju premijera od Ramuša Haradinaja".

Bivši komandant tzv. OVK i kosovski premijer Ramuš Haradinaj po drugi put je u Hagu, a zločin zbog kojeg je osumnjičen drži se u tajnosti.

Međutim, međunarodni izvori spekulišu da je na red došla njegova odgovornost za trgovinu organima u slučaju "žuta kuća''.

Bonus video

Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!