UDARNA VEST! Slovenija povlači priznanje Kosova?!

Predsednik Slovenačke nacionalne stranke Zmago Jelinčić podneo je danas u parlamentu Slovenije zahtev ministru spoljnih poslova Miru Ceraru da Slovenija povuče priznanje Kosova.

Kosovo
Kosovo, Foto: AP/Visar Kryeziu

Tako je, posle Italije, ovo druga članica EU u kojoj se na visokom nivou razmatra odluka o ključnom državnom pitanju Srbije.

Slovenačka nacionalna stranka je još 2008, kada se u slovenačkom Parlamentu glasalo o priznavanju nezavisnosti Kosova, bila protiv toga.

 

Na to je u Beogradu ove nedelje podsetio i potpredsednik te stranke Jan Ivanuša koji je gostovao u emisiji „Sputnjika" — Na nišanu Miroslava Lazanskog.

„I danas isto mislimo. Dobre odnose sa Srbijom imamo već decenijama i nadamo se da će tako i ostati. Postoji novi putokaz, nova smernica za to da se priznanja Kosova ponište, jer su se sada svi stavovima povukli unazad. Španija je u međuvremenu dobila problem sa Katalonijom. Jasno je da sada treba biti pametan i odlučan u zahtevima za povlačenje priznanja. Videćemo kako će proći evropski izbori u maju, ali nadamo se nekim novim idejama i nekim novim snagama koje bi to omogućile", rekao je Ivanuša.

 

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi