Kadri Veselji
Tanjug/Sava Radovanović
Kadri Veselji

Tanjug/Sava Radovanović

Kadri Veselji, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kadri Veselji predsednik tzv. skupštine samoproglašenog Kosova rekao je da će uhapsiti generale srpske vojske i policije Momira Stojanovića, Ljubišu Dikovića i Gorana Radosavljevića Gurija.

- Srbija će odgovarati za sve žrtve. Naša poruka za zločince i one koji negiraju zločine, kukavice koje su danas slobodne u Srbiji glasi: Bićete uhapšeni! Činili ste zločine jer ste kukavice. Bojali ste se sukoba sa OVK, pa ste napadali civile. Naći ćemo vas - rekao je Veselji aludirajući, verovatno, na srpske generale.

General Ljubiša Diković

Ministarstvo odbrane

General Ljubiša Diković, Foto: Ministarstvo odbrane

Komentarišući ovu pretnju predsednik Saveza Srba regiona, Miodrag Linta, kaže da je Veselji taj koji treba da bude uhapšen, umesto što preti herojima.

- Veselji i drugi takozvani funkcioneri lažne države Kosovo jesu ratni zločinci koje terete čvrsti dokazi. Čudi me da naše Tužilaštvo za ratne zločine još nije podiglo optužnicu protiv Veseljija, kada ima dovoljno dokaza. Njemu bi bilo bolje da razmislja o Specijalnom sudu za ratne zločine u Hagu, nego o hapšenjimka srpskih heroja - naglasio je Linta.