Ramuš Haradinaj
Profimedia
Ramuš Haradinaj

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Prema raspoloživim informacijama, Stanišić, koji je uhapšen pred svojom suprugom i sestrom, odvezen je u Prištinu, navodi se u saopštenju. Goran Stanišić je raseljeno lice sa KiM i od 1999. godine živi u selu Međulužje kod Mladenovca, u gde živi i Bogdan Mitrović - simbol hapšenja na osnovu tajnih optužnica Prištine i lažnih svedočenja kosmetskih Albanaca.

 

„Samo nekoliko sati pošto je predsednik Srbije najavio, počeo je predvidiv i očekivan pritisak i hajka na Srbe na KiM. Očigledna je namera Prištine da se zbog poziva vođama terorističke OVK u Hag napravi svojevrsna kontrateža zarad smirivanja sopstvene javnosti, ali i kako bi pred međunarodnim institucijama i medijima ponovo pokušala da stvara lažnu sliku o Srbima kao zločincima“, istakao je Marko Ðurić, direktor Kancelarije za KiM, i dodao da će Kancelarija za KiM i Republika Srbija obezbediti svu pravnu pomoć porodici Stanišić.

BONUS VIDEO:

Govoreći o sudu pred kojim treba da se pojave Haradinaj i drugi pripadnici OVK, Ðurić je objasnio da je reč o sudu koji je zapravo samo privremeno izmešten sa teritorije KiM, ali da je to u suštini kosovski sud. Podsetio je, u smislu funkcionisanja pravosuđa na KiM, da je na teritoriji južne srpske pokrajine prištinsko pravosuđe Srbima otelo 80.000 nekretnina. Uprkos situaciji na Kosovu, kaže, Beograd će nastaviti da pomaže našem narodu na KiM i podsetio na investicioni plan, koji čini 149 projekata.