"NEMA ŠANSE DA BUDE PREMIJER" Ramuš otkrio ko će na čelo Kosova: Aljbin ih sve nervira, a već su poslali svog čoveka po instrukcije u Ameriku!

Kosovski politikolog Ramuš Tahiri je siguran da Srpska lista neće imati ministra ukoliko lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti bude premijer Vlade Kosova, a potpredsednik Srpskog nacionalnog foruma Živorad Lazić smatra da bi takav potez Srpsku listu isključio iz političkog života na Kosovu.

Aljbin Kurti
Aljbin Kurti, Foto: Printscreen/Youtube

„Iako je Ustav Kosova jasan po pitanju formiranja Vlade i resora koji pripadaju nevećinskim zajednicama, kandidat za premijera Aljbin Kurti neće prihvatiti da u Vladi bude osoba koja će umesto kosovskih braniti interese Srbije“, izjavio je Tahiri u emisiji „Razgovor“ na RTK2 .

On je siguran da Srpska lista neće imati ministra u Vladi Kosova ukoliko Aljbin Kurti bude premijer jer, kako je rekao, „premijer predlaže bilo koga ko predstavlja interese zajednice, u skladu sa politikom koju sprovodi određena vlada, a ne protiv nje“.

Govoreći o mogućnostima nastavka dijaloga Prištine i Beograda, ukoliko Aljbin Kurti bude premijer, Tahiri tvrdi da će lider Samoopredeljenja „zahtevati razgovore na ravnopravnim osnovama“.

„Tema Kosova neće biti na stolu, već međudržavni odnosi. Kako će to uspeti i da li će na to pristati srpska strana, to ćemo videti. Međutim, to pravo mu niko ne može osporiti, jer na osnovu Ustava i zakona on predstavlja Kosovo”, rekao je Tahiri.

Vjosa Osmani
Vjosa Osmani, Foto: Facebook printscreen

Potpredsednik Srpskog nacionalnog foruma (SNF) Živorad Lazić smatra da bi takav potez lidera Samoopredeljenja Srpsku listu isključio iz političkog života na Kosovu.

„Kada je u pitanju Srpska lista i odnos gospodina Kurtija prema njoj, taj odnos je vrlo loš i koliko sam pratio iz štampe, u nastupima gospodina Kurtija, on čak planira da njih isključi iz celokupnog političkog procesa na Kosovu i da, prosto rečeno, ne računa na ozbiljan doprinos koji može Srpska lista dati u dešavanjima na prostoru Kosova", rekao je Lazić.

Spasioci Gorske službe zatekli u šumi najstrašniji mogući prizor!

AUTOR: Alo.rs/ RTS/ M. I. DATUM I VREME: 19.10.2019. 14:20 - 19.10.2019. 14:58 Spasioci su juče dobili poziv povodom nestale osobe. Policija, Foto: Alo!/ Masanori Jošida Posle višečasovne potrage, spasioci Gorske službe spasavanja zajedno sa pripadnicima MUP, pronašli su u šumi telo muškarca nestalog u okolini Stražilova.

SNF navodi da će od stava Sjedinjenih Američkih Država zavisiti ko će biti budući premijer Kosova.

Aljbin Kurti
Aljbin Kurti, Foto: AP

„Amerika je ta koja određuje sudbinu svih nas koji živimo na prostoru Kosova, prosto rečeno. Aljbin Kurti svojim zapaljivim izjavama iritira čitavu međunarodnu zajednicu i mislim da u ovom slučaju on neće biti premijer, nego će to biti Vjosa Osmani, koja je trenutno u Americi, gde će verovatno dobiti instrukcije kako i na koji način da formira Vladu Kosova”, kaže Lazić.

Tahiri, međutim, smatra da bi Vjosa Osmani mogla da bude novi šef kosovske diplomatije i zamenik premijera, a da će Vladu voditi lider Samoopredeljenja.

Ipak, Ramuš Tahiri ističe da se moraju sačekati zvanični rezultati izbora, kada će biti jasnije mnoge stvari oko izbora Vlade Kosova, koju očekuje „krajem ove ili početkom sledeće godine“.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi