Haradinaj hteo da ubija svedoke zločina OVK! Dokument nedvosmisleno potvrdio smišljenu odmazdu

U dokumentu se navodi da su Haradinaj i Gucati nesumnjivo imali nameru da “nad svedocima sprovedu odmazdu”.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: AP

U dokumentu se navodi da su Haradinaj i Gucati nesumnjivo imali nameru da "nad svedocima sprovedu odmazdu."

Nasim Haradinaj, brat od strica bivšeg “premijera” lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja, pripremao je likvidacije svedoka koji su u Hagu svedočili o zločinima terorističke OVK!

Ovo se navodi u nalogu za Haradinajevo hapšenje koje je naređeno “zbog spremanje odmazde nad svedocima”. U istoj akciji uhapšen je Hisni Gucati, predsednik udruženja veterana OVK. Haradinaj i Guncati su proteklog vikenda prebačeni u haški pritvor Suda za OVK, gde čekaju početak suđenja.

U nalogu za hapšenje tužioci navode da Haradinaj i Gucati objavljivanjem imena i ličnih podataka svedoka “izložili te osobe ozbiljnim opasnostima.

– Gucati i Haradinaj su na konferencijama za štampu u Prištini distribuirali poverljive i nejavne informacije koje potiču iz Tužilaštva i istražne radne grupe koja mu je prethodila. Optuženi su za krivična dela protiv pravosuđa: zastrašivanje svedoka, odmazdu i povredu tajnosti postupka. Gucati i Haradinaj su na tri konferencije za štampu održane 7, 16. i 22. septembra učinili dostupne poverljive informacije i dokumente u vezi sa radom Specijalizovanog tužilaštva… Haradinaj je pritom, pomenuo po imenu neke svedoke i dao informacije u vezi sa njihovim boravištem i drugim ličnim detaljima, a Gucati ga u tome nije sprečio. To je ozbiljna pretnja ili sredstvo prinude – piše u nalogu koji je potpisao francuski sudija Nikola Giju.

Hisni Gucati, OVK
Hisni Gucati, OVK, Foto: Tanjug/AP

U dokumentu se navodi da su Haradinaj i Gucati nesumnjivo imali nameru da “nad svedocima sprovedu odmazdu”.

– Tužilaštvo je hapšenje tražilo zbog rizika bekstva Gucatija i Haradinaja, koji imaju pristup značajnim fondovima i oslanjaju se na široku mrežu pristalica koja uključuje osobe u bezbednosnim, policijskim i vojnim snagama. Gucati i Haradinaj imali su nameru da nastave da opstruišu napredak krivičnog postupka – naveli su tužioci.

Tom Gaši, advokat udruženja veterana OVK, na drugoj strani kaže da Gucati i Haradinaj nisu krivi za curenje tog dokumenta Specijalnog suda u Hagu.

Klasično zastrašivanje

Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun ocenjuje da je hapšenje Haradinaja i Gucatija bilo očekivano.

– Ovo je zastrašivanje svedoka. Veterani OVK su saznali ko su zaštićeni svedoci, što je opasno – kaže Drecun.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dragan
  30/09/2020 - 09:45
  Sta diskutovati sad ce Siptarski zlocinci biti pusteni,i naravno svrdoci jedan po jedan ce polako nestajati. Siptarski TERORISTA I ZLOCINAC Ramus pobio svoje svedoke i oslobodjen, nepostoje dokazi i svedoci ali ti svedoci su vec dali izjave i osudite UBICE po tim izjavama. Svaka promena izjave je ili pretnja zlocinca i odustajanje svedoka ili ubistvo svedoka. Posto postoji pisana izjava u prisustvu sudija onda sudite po tim izjavama i kakve nove izjave trazite.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi