MOSKVA DONELA KLJUČNU ODLUKU! Putin presekao! Priština prešla sve granice! Iz Kremlja saopšteno - Spremni smo!

Polazna tačka 1244

 

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: AP

* Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da je podela Kosova jedino pravično rešenje

* Moskva se prvi put izjasnila da Kremlj podržava postizanje kompromisa

* Da se Putin sprema za preuzimanje aktivne uloge u rešavanju kosovskog čvora, potvrdio je i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da je podela Kosova jedino pravično rešenje koje će obezbediti mir u ovom regionu. Moskva se prvi put izjasnila da Kremlj podržava postizanje kompromisa koji, kako ističu, neće biti presedan.

- Moskva je za postizanje kompromisa i za rešenje koje zagovara Srbija. Isto tako spremni smo da se uključimo u razgovore - prenose stavove Kremlja izvori iz diplomatskih krugova.

TAČI JE GOTOV! NA POMOLU VELIKA ČISTKA Albanci okreću leđa svom "oslobodiocu" i predsedniku!

Da se Putin sprema za preuzimanje aktivne uloge u rešavanju kosovskog čvora, potvrdio je i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko. Navodeći da je Rusija za postizanje kompromisa, ruski diplomata naglasio je da nema razumevanja za sve one koji tvrde da bi to rešenje bilo presedan u istoriji.

ATMOSFERA U STUDIJU DOVEDENA DO USIJANJA Kosovski Albanci dotakli dno! Hvatali se za vrat i šutirali! Voditelj emisije šokiran da su se gosti potukli (VIDEO)

- Ne možemo da razumemo ni izjavu da bi podela Kosova stvorila presedan u Evropi. Bivša Jugoslavija je raščlanjena na sve moguće načine. I posle svega ispada da presedan nije bilo ni komadanje SFRJ, ni SRJ, ni same Srbije, a da bi podela Kosova bila presedan. Takve izjave zvuče veoma čudno - ocenio je Harčenko u intervjuu Politici.

Milo je zgažen! Traži se hitno povlačenje priznanja Kosova!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 15.09.2019. 20:46 Crnogorska liberalna stranka i Udruženje kosovskih Crnogoraca „Matica" pozvali su danas svoje članove i simpatizere da masovno izađu na predstojeće parlamantarne izbore na Kosmetu 6. oktobra i svoj glas daju Srpskoj listi i njenim kandidatima.

POLAZNA TAČKA 1244

Prema njegovim rečima, Rusija podržava samo varijantu koja donosi kompromis.

- Da ne bude zabune oko toga da bi Rusija podržala eventualnu podelu, ne. Ali možemo da podržimo samo varijantu koja donosi kompromis. Tada da - istakao je ambasador.

"PREDAĆE NAS SRBIJI" Haradinaju saopštili da nema ništa bez amina Beograda, zbog njegove reakcije svi Albanci u histeriji! 

Harčenko je zaključio da rešenje može biti nađeno samo kao rezultat dugotrajnih pregovora i kompromisa, i to s polaznim koordinatama u međunarodnom pravu, što je u ovom slučaju rezolucija 1244 SB UN.

Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan Harčenko
Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan Harčenko, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Karijerni diplomata Zoran Milivojević ističe da je najbitnija poruka da bez Rusije nema raspleta kosovskog čvora, što je jasna poruka svima da rasplet mora da bude na nivou SB, međunarodnog prava i Rezolucije 1244.

SPREMA SE NEŠTO VELIKO Amerikanci poslali vojsku Kosova u Albaniju, a u svemu se krije i PORUKA SRBIJI

- Poručeno je i da će Rusija podržati sve ono što Srbiji odgovara, uključujući i srpski stav o kompromisu, šta god to značilo, kao i da u okolnostima kada je Pandorina kutija odavno otvorena nema smisla odbacivati bilo kakvo rešenje ukoliko se, naravno, dve strane dogovore - objašnjava Milivojević.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: AP

DUPLI STANDARDI

Po njegovoj oceni, izjava ruskog ambasadora svedoči u prilog činjenici da je Moskva dala prednost srpskom stavu, kao i da Rusija u svakoj varijanti podržavati srpski stav.

- Jasna je poruka drugima da ne prave račun bez krčmara i da vrše pritisak na Srbiju za nešto što Srbiji ne odgovara, te da će Rusija podržavati Srbiju u njenim naporima da nađe kompromisno rešenje - rekao je Milivojević za Srpski telegraf.

MILO STAVLJA SVOJ POTPIS?! Crna Gora ostaje bez dela teritorije!

Bivši šef diplomatije SR Jugoslavije Živadin Jovanović ističe da je jako važno to što su iz Rusije poručili da nema rešenja bez njih jer je poznato da državni vrh Rusije, uključujući predsednika Putina, smatra da je rešenje moguće jedino uz poštovanje Rezolucije 1244 i Ustava Srbije.

- Takođe je poznato da Rusija najjasnije od svih podržava suverenitet i teritorijalni integritet. Ovo što je ambasador govorio ne vidim kao promenu ruskog stava, već kao ukazivanje na politiku duplih standarda zapadnih zemalja - rekao je on.

SRBIJA DOBIJA IZLAZ NA MORE?! Američki stručnjak otkrio tajni plan o razgraničenju! Albanci van sebe od šoka!

Medvedev dolazi u Beograd na proslavu

Ruski premijer Dmitri Medvedev potvrdio je dolazak u Beograd 19. oktobra povodom proslave pobede nad fašizmom. Tokom dvodnevne posete predsednik ruske vlade razgovaraće sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, a na dnevnom redu biće niz pitanja iz sfere rusko-srpskih trgovinskih, ekonomskih, kulturnih i humanitarnih odnosa.

Priština preduzela rigorozne mere! Zbog Zemanovih izjava povukli potez koji će ih skupo koštati!

AUTOR: Agencije/D.S. DATUM I VREME: 11.09.2019. 14:57 - 11.09.2019. 15:38 Javile češke agencije Kosovo, skupština, Foto: AP Zbog izjava češkog predsednika vlasti u Prištini demonstrativno su odustale od učešća na samitu premijera zemalja Višegradske grupe i Zapadnog Balkana u Pragu.

Medvedev je u subotu proslavio rođendan, srpski predsednik mu je u telefonskom razgovoru, uz čestitike, poželeo uspeh na poslovnom planu.

Predsednik Srbije je Medvedevu poslao i poklon, komplet knjiga o srpskom jeziku i književnosti u prevodu na ruski iz serije "Radovi o jeziku i književnosti" u izdanju Filološkog fakulteta u Beogradu.

JABLANOVIĆ U CENTRU SKANDALA Kandidovao se na kosovskim izborima, a onda napravio potez koji je razbesneo Srbe!

Rat milijardama zbog Srbije

Govoreći o odnosima sa Srbijom, predstavnici Rusije i SAD "gađaju" se investicijama u našoj zemlji, te se utrkuju da istaknu ko je više novca doneo u Srbiju. Tako je ruski ambasador naveo da su njihove kompanije u našu zemlju uložile više od četiri milijarde dolara, a "Gaspromnjeft" više od tri milijarde, dok je samo do 2025. u planu još oko 1,4 milijardi investicija.

Vučić sa Harčenkom: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom daje nov kvalitet našim odnosima

- Drugi veliki investitor je "Lukoil" sa 345 miliona dolara. Ne zaboravite ni "Ruske železnice", koje imaju veliku dinamiku ulaganja. Težimo da budemo među prvima po investicijama u Srbiji, a isto važi i za trgovinu, gde nam je cilj da sa sadašnjih tri i nešto, premašimo četiri milijarde godišnje - naveo je Aleksandar Bocan-Harčenko.

ALBANSKOJ MAFIJI BI ČLANSTVO U INTERPOLU BIO VRHUNSKI USPEH! Drecun u Jutarnjem programu progovorio o Tačiju i Haradinaju!

S druge strane, američki ambasador Kajl Skot takođe je istakao da su investicije SAD u Srbiji dostigle četiri milijarde dolara, te da je, zahvaljujući američkim kompanijama, otvoreno skoro 20.000 radnih mesta u različitim sektorima srpske privrede.

JEDINO TAKO MOŽEMO OPSTATI! Predsednik Vučić otkrio bolnu istinu! Dešava se na Kosovu, tiče se svih građana!

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi