Šaip Kamberi
screenshoot/Twitter
Šaip Kamberi

screenshoot/Twitter

Šaip Kamberi, Foto: screenshoot/Twitter

"Međutim oni imaju pravo da kažu da su promenili mišljenje, ali bi onda bilo pošteno da taj napor koji ulažu da diskvalifikuju svakog onog ko ih naziva Šiptari, upotrebe i kada je reč o njihovim stavovima o drugim ljudima“, kaže Antić.

Čedomir Antić

Media centar Beograd

Čedomir Antić, Foto: Media centar Beograd

Antić takođe navodi, da se događa da neko ceo srpski narod naziva "svinjama“.

"Pa neki tamo advokat na televiziji za Srbe kaže da su ’škije’. Ali, onda je to lična nepristojnost. Mi bi Srbi mogli da se žalimo i na izraz ’Srbijanac’. Način na koji izgovaraju tu reč pojedini hrvatski ili bosanski političari, meni ukazuje da oni nas doživljavaju kao ’janjce“, rekao je Antić i naglasio da je, prema njegovom mišljenju, odluka suda u slučaju odbacivanja tužbe protiv ministra Vulina opravdana.

Aleksandar Vulin

MUP

Aleksandar Vulin, Foto: MUP

Kada je u pitanju najava albanskog poslanika u Skupštini Srbije Šaipa Kamberija, da će ići do suda u Strazburu ako bude potrebno sa tužbom protiv Vulina, Antić smatra da je Kamberi političar koji na taj način gradi svoju političku karijeru.

"Najbolje bi bilo da se bori za demokratiju u svom narodu. Ovde niko nije rušio džamije i groblja. U zemlji koju naziva svojom otadžbinom, a to je Kosovo, to rade sada“, ukazao je Antić.

On je rekao da je zbog naših unutrašnjeg političkog sukoba, Kamberi "sada jedina opozicija u srpskom parlamentu, pored samostalnog poslanika Glišića, i sada imamo priliku da ga slušamo kako stalno optužuje Srbiju za nešto i kako smatra da je najvažnije da nauči aktuelnog ministra da ga zove Albanac“.

"Hoće li isto tako sutra da nas maltretira da Preševo ne zovemo Preševo, nego ’Dolina", zapitao se Antić.

On je, međutim, ukazao da je ovo, ipak, vreme političke korektnosti.

"Kad je reč o tome da li nekoga zvati Šiptar ili Albanac, ja mislim da je to pitanje domena pristojnosti. Ako oni ne žele da ih zovemo Šiptari onda treba da ih zovemo Albanci“, zaključio je Antić.

Komentari (2)

goran60

10.02.2021 21:46

Psi laku vetar nosi

Srbijanac

11.02.2021 09:18

Ne mozemo ih zvati Albancima jer oni to nisu. Sami Albanci iz Albanije ih ne prihvataju i ne zovu Albanci nego Siptari. I mislim da tu nema nista uvredljivo!