VJOSA OSMANI BESNA Prva žena Kosova preti: Ukoliko se nastavi sa zloupotrebama, preduzeću mere!

Osmani najavljuje da će ukoliko CIK nastavi sa zloupotrebama biti primorana da zaštiti izborni proces na Kosovu

Vjosa Osmani
Vjosa Osmani, Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Vršilac dužnosti predsednika Vjosa Osmani dovodi u pitanje integritet CIK i smatra da je odluka o neverifikovanju kandidata presedan, pa ukoliko se neprimereno i neprihvatljivo favorizovanje određenih politilkih opcija nastavi, najavljuje preduzimanje zakonskih mera, prenosi Gazeta Ekspres.

Osmani najavljuje da će ukoliko CIK nastavi sa zloupotrebama biti primorana da zaštiti izborni proces na Kosovu.

"Ono što smo juče videli u CIK bio je presedan, to je neprimereno i neprihvatljivo za instituciju koja mora dati sve od sebe da zaštiti svoj integritet. Vršen je neverovatan pritisak na direktora Kancelarije za verifikaciju političkih subjekata u vezi s tim kakvu odluku treba da donese“, izjavila je Osmani.

Ona dovodi u pitanje i nepristrasnost predsednice CIK Valjdete Dake.

"Svi članovi CIK polažu zakletvu da će dužnost obavljati nepristrasno i odgovorno, kao i predsednica Daka, koji ne predstavlja nijednu političku opciju. Ono što se dogodilo juče narušilo je integritet CIK", zaključila je Osmani.

Posle maratonske sednice, Centralna izborna komisija nije overila izborne liste Pokreta Samoopredeljenje, Socijaldemokratske inicijative Kosova NISMA i Alijanse za budućnost Kosova jer se na njima nalaze osobe osuđivane u poslednje tri godine, a stranka Ramuša Haradinaja već je uložila žalbu na takvu odluku.

Povezane vesti

 • Korisnik: MrKamenjarac
  24/01/2021 - 08:56
  ....ona bolje da pravi bakljave nego so se mesa u politiku....
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi