STAMATOVIĆ O KOSOVU! Privremeno ga ustupiti Rusiji, Srbi na Kosovu bi mogli da postanu ruski državljani!

Lider "Zdrave Srbije" i predsednik opštine Čajetine Milan Stamatović kazao je danas da je sasvim realistično da i Srbi na Kosovu postanu ruski državljani i da se južna srpska pokrajina, u skladu sa međunarodnim pravom, privremeno ustupi Rusiji.

 

Milan Stamatović
Milan Stamatović, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

* Lider "Zdrave Srbije" i predsednik opštine Čajetine Milan Stamatović kazao je danas da je sasvim realistično da i Srbi na Kosovu postanu ruski državljani 

* Kada već međunarodno pravo dozvoljava ustupanje na privremeno upravljanje dela jedne suverene teritorije, ne vidim zašto Srbija ne bi isto uradila sa KiM

* On je dodao da bi se međunarodnim sporazumom sa Rusijom regulisalo privremeno upravljanje nad Kosovom

"Potvrđuje to i primer dodele ruskog državljanstva svim Rusima na prostoru Donbasa u Ukrajini, na osnovu nedavnog ukaza predsednika Rusije Vladimira Putina, po kome je omogućeno i da svi stanovnici Luganska i Donjecka, po pojednostavljenoj proceduri, u roku od tri meseca od predaje zahteva, dobiju pasoše Rusije", navodi se u pisanoj izjavi Stamatovića.

Na videu je 01:42 časova, dešava se jedan od najtežih trenutaka u njegovom životu! Rečenica koju izgovara kida na komade! (VIDEO)

Novinar Stefan Cvetković, koji je svojim objavama već nekoliko puta uzburkao srpsku javnost, pre nekoliko sati na svom Fejsbuk profilu, objavio je snimak u kom se vidi nekadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević, navodno, pre samog transfera iz Tuzle (BiH) u Hag 2001. godine.

On je naveo da Grenland, autonomna teritorija Danske, koju "američki predsednik Donald Tramp želi da kupi" ima takav status da samostalno vodi unutrašnju politiku, a da je Danskoj prepustio poslove zaštite granice, spoljne politike i vodjenja finansija.

"Kada već međunarodno pravo dozvoljava ustupanje na privremeno upravljanje dela jedne suverene teritorije, ne vidim zašto Srbija ne bi isto uradila sa KiM", rekao je Stamatović.

On je dodao da bi se međunarodnim sporazumom sa Rusijom regulisalo privremeno upravljanje nad Kosovom, sve dok se ne obezbedi potpuna bezbednost srpskih i ostalih nealbanskih gradjana i ponovno uspostavljanje institucija države Srbije, na tom delu srpske teritorije.

Stamatović je podsetio i na međunarodno dogovorenu privremenu upravu Bosne i Hercegovine, s kraja 19. veka, kada je na Berlinskom kongresu 1878. godine, na osnovu odluke tadašnjih velikih sila postignut dogovor da formalno ostane u sastavu Osmanskog carstva, a da Austro-Ugarska privremeno uspostavi birokratsku upravu na njenoj teritoriji.

BONUS VIDEO:Miki Manojlović zaplakao tokom potresnog govora, Makronu OČI PUNE SUZA! (VIDEO)

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi