ALBANCI PREŠLI U OFANZIVU NA SRBIJU! Priština smislila plan da sakrije svoje laži!

Ministar trgovine i industrije u privremenim institucijama u Prištini Vesel Krasnići, tvrdi da Srbija nastavlja da krši CEFTA i traži od direktora CEFTA Emira Ðikića da izvrši pritisak na Beograd da primenjuje sporazum, jer će u suprotnom, zapretio je, Priština preduzeti određene akcije.

Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija, Foto: Printscreen

Krasnići je na konferenciji za novinare rekao da Beograd ometa slobodan tranzit proizvoda sa Kosova kroz centralnu Srbiju, kao i da je od Ðikića tražio da iz Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Centralnom Evropom (CEFTA) izbaci ime Unmik-Kosovo i da ostane samo Kosovo, prenosi portal Reporteri.

Da li će Srbija vratiti Kosovo?

Ukupan broj glasova: 585

  • Da: 60% (353)
  • Ne: 40% (232)

Takođe, on je rekao da svaka zemlja na svojim proizvodima mora da ima potvrdni znak, ali da ga Srbija na svoje proizvode ne stavlja, kao i da Srbija otvara robu sa KiM i insistira da na njoj piše Kosovo i Metohija.

"Dok Beograd to ne bude primenjivao i dok proizvodi iz Srbije budu dolazili sa oznakom AAA, kojom se označavaju proizvodi iz Srbije, a ne CE, to znači da se krši sporazum i da oni ne dozvoljavaju Kosovu da uđe", rekao je Krasnići.

On je dodao i da je tim povodom poslao pismo premijeru privremenih kosovskih institucija Avdulahu Hotiju, američkoj kancelariji i kancelariji EU u Prištini.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi