KUVA SE NA KOSOVU! Priština šalje na Sever 176 policajaca!

Srpska lista je pozvala građane da ne nasedaju na provokacije.

Priština
Priština, Foto: Tanjug/Antonio Russo

Srpska lista navodi da će Priština u svrhu demotivisanja i zastrašivanja birača na izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM poslati 176 policajaca. SL je pozvala građane da ne nasedaju na provokacije.

ZAUSTAVITE VELIKU ALBANIJU! Vapaj ministra odbrane odzvanja Balkanom - Ne zveckajte oružjem, neće samo srpska deca stradati!

Kako navode, namera Prištine je da se na svakom biračkom mestu instalira dvočlana straža, u koju bi, uz lokalne, bili uključeni albanski policajci poslati iz Prištine.

SVE JE SPREMNO! Predsednik otvara radove na deonici Koridora 11 od Preljine do Požege! (FOTO)

"Postaje sasvim jasno da je Srbima na severu Kosova i Metohije zabranjeno da slobodno izraze svoju političku volju", navode u Srpskoj listi.

 

Srbi nameravaju da svoju demokratsku volju u nedelju iskažu na miran i dostojanstven način i zato su naoružani albanci na biračkim mestima, ne samo nepotreban dekor, već i najeksplicitnija pretnja i potencijalni izvor incidenata, ističe se u saopštenju.

27. MAJ JE DAN D! Predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić pozvani na posebnu sednicu Skupštine o Kosovu i Metohiji 

Po sporazumima postignutim u Briselu policajci albanske nacionalnosti ne mogu da sa juga dolaze na sever bez odobrenja srpskih lokalnih samouprava, podseća Srpska lista i navodi da nisu dobrodošli.

LJAJIĆ PORUČIO UGLJANINU Suljo je jeftini šibicar!

"Na naše sugrađane apelujemo da ne nasedaju na bilo kakve provokacije i da upravo maksimalnom izlaznošću pokažu da nas je nemoguće zaplašiti ovakvim jeftinim provokacijama", poručuju iz Srpske liste.

Kako kažu, očekuju da OEBS i druge međunarodne organizacije i institucije koje će pratiti izbore ispitaju o čemu je reč i preduzmu korake kako bi se ovaj napad na demokratske slobode srpskog naroda sprečio.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi