U Prištini priznali poraz: U Vašingtonu smo se odrekli svoje državnosti

Kritikovan kosovski premijer.

Potpisivanje sporazuma
Potpisivanje sporazuma, Foto: Tanjug

Poslanica Pokreta Samoopredeljenje Fitore Pacoli kritikovala je kosovskog premijera Avdulaha Hotija, navodeći da se sporazumom u Vašingtonu, pogotovo tačkom 15 koja se odnosi na moratorijum na ulazak u međunarodne organizacije, Kosovo “odreklo svoje državnosti”.

Kako je rekla, ta obaveza je istakla spremnost, kako kaže, nelegitimne vlade u Prištini, da suspenduje članstva u međunarodnim organizacijama, prenosi prištinska Koha.

Ovaj moratorijum naneće štetu Kosovu. Pretposlednja tačka sporazuma to navodi. Dakle, imamo ilegalnog premijera koji je počinio povredu Ustava. To je postupak bez presedana”, rekla je Pacolijeva.

Prema njenim rečima, ne postoji država koja je odlučila da zabrani aktivnosti Kosova za članstvo u međunarodnim organizacijama, kao i da ne postoji primer u svetu da se jedna zemlja dobrovoljno odriče članstva um na primer, SZO i UNESKO, što je samo jedna od spornih tačaka sporazuma u Vašingtonu.

“Proces jačanja Kosova za članstvo je degradiran, čak i članstvo sa fusnotama. Dok smo sada, izgleda potpuno odustali. Prvo je umanjeno članstvo Kosova fusnotom i Kosovo je blokirano u mnogim dimenzijama. Članstvo Kosova prevazilazi kosovske interese”, rekla je Fitore Pacoli.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi