Slobodan Milošević
Youtube Printscreen
Slobodan Milošević

Youtube Printscreen

Slobodan Milošević, Foto: Youtube Printscreen

Naime, Milošević je tada govorio o Kosovu i Metohiji.

On se u izlaganju pred Haškim tribunalom osvrnuo i na UN-a, u kako je naveo, procesima progona srpskog naroda sa Kosova.

- Posebno ne mogu da razumem da neko može da se drzne, da ovde govori o Kosovu, kao o nečemu što nije deo Srbije. Kosovo je Srbija i Kosovo će ostati Srbija. I ova situacija trajaće tačno onoliko koliko bude trajala ova neleglana okupacija Kosova i Metohije. Nelegalna zato što je do nje došlo zloupotrebom Ujedinjenih Nacija i rezolucijom 1244 saveta bezbednosti, koja predviđa prisustvo snaga UN. Međutim, te su snage uzurpirale ovlašćenja UN, dozvolile dalje divljanje albanskih terorista, i hiljade Srba i drugih nealbanskih stanovnika Kosova su ubijeni i oteti, desetine hiljada srpskih kuća je zapaljeno, više od stotinu crkava je srušeno i zapaljeno. I sve pod okriljem međunarodnih snaga, koje su bile došle da garantuju svima bezbednost - pričao je tada Milošević, pa dodao:

- I danas posle ovih karikaturalnih izbora, tu vajni srpski poslanici dolaze avionom iz Beograda da vrše svoju funkciju poslanika i pod vojom pratnjom ulaze u taj takozvani parlament. To će stanje trajati koliko bude trajala okupacija. To je stanje trajalo i pod turskom okupacijom čitavih 500 godina. Ova neće moći toliko da traje, ali onog trenutka kad se ona završi, Kosovo će opet biti potpuno pod srpskom kontrolom. Ali nije reč samo o Kosovu, već i o Srbiji, jer će i Srbijom, ponovo i uskoro upravljati patriote, ali će patriote upravljati i drugim zemljama, umesto ove šeme novog kolonijalizima i postavljanja raznih marionetskih vlada.

Na Vidovdan 2000. godine, Slobodan Milošević je izručen Haškom tribunalu pod optužbom za zločine počinjene na Kosovu i Metohiji. Preminuo je u Hagu 11. marta 2006. godine.

Političko-državno rešenje za Kosovo i Metohiju do danas nije nađeno.

Komentari (3)

Komentator

01.06.2019 05:38

Jedan je Sloba... sve posle njega je obmana.

Vucko

01.06.2019 18:07

Kiliko na znam ovaj je crkao odapeo u cuzi

Budala

02.06.2019 12:34

Psihopata!