SRAMNO Palmer ucenjuje Srbiju, ovo je njegovo rešenje za Kosovo

Američki recept za normalizaciju odnosa.

Metju Palmer
Metju Palmer, Foto: Tanjug

Visoki američki diplomata, zadužen za Zapadni Balkan, Metju Palmer, sinoć je izjavio da je cilj američkih administracija da se dijalog Kosova i Srbija okonča sporazumom o uzajamnom priznavanju.

On je u zajedničkom intervju za Desk na KTV sa specijalnim posrednikom EU za dijalog Srbije i Kosova, Miroslavom Lajčakom, rekao da SAD snažno podržavaju taj proces.

- Nerado postavljam rok za dijalog. Ali apsolutno delimo cilj naših partnera iz Evropske unije da proces poguraju napred, posebno da brzo napreduje - kazao je Palmer.

Rekao je da bi SAD želele da imaju pravno obavezujući sporazum o punoj normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, koji otvara jasan put ka evropskim integracijama.

- Podstaći ćemo Beograd i Prištinu da se ozbiljno angažuju i poguraju stvari napred što je pre moguće - rekao je Palmer.

Lajčak je rekao da će se, kada se Kosovo pridruži EU, "njegov glas čuti i poštovati" i da se pridruživanje EU ne može dogoditi bez normalizacije odnosa sa Srbijom.

Posrednik EU je rekao i da radi u istom smeru kao i Palmer, na normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Povezane vesti

 • Korisnik: Trig
  03/03/2021 - 11:52
  Samo neka i dalje sanja,majmun jedan izopaceni....
 • Korisnik: vuk
  03/03/2021 - 11:19
  Sve su to podmetači i licemeri.
 • Korisnik: Pop
  03/03/2021 - 10:27
  Америка још сања да може да намеће и тера воду на своју воденицу ама ми у код нас имамо наше воденице и нашу воду и не интересује нас њихови захтеви. Како рече Вучић бре нисмо више џак за ударање.
 • Korisnik: DT
  03/03/2021 - 10:21
  Koliko je ovaj pacov od Siptara i EU kojota dobio para da se Srbiji oduzme deo teritorije sa kojom je krvno povezana...cim je nesto ovako izjavio,proci ce kao bos po trnju jer od dogovora kao i njegovi bivsi ostali zvanicnici nisu uspeli u tome...pa nece ni ovaj uspeti. Koliko si dibio srebrnjaka, toliko ti dusa vredi.
 • Korisnik: nes
  03/03/2021 - 09:37
  ma koji si ti moj ovdeda postavljas rok
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi