Džek Smit
Kosovo Specialist Chambers & Spe
Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji

president-ksgov.net

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji , Foto: president-ksgov.net

Reč je o advokatu sa velikim iskustvom i dugogodišnjim angažmanom u različitim međunarodnim i američkim pravosudnim institucijama.

Od 2008. do 2010. Smit je obavljao funkciju istražnog koordinatora u kancelariji tužioca Medunarodnog krivičnog suda (MKS).

Džek Smit

Kosovo Specialist Chambers & Spe

Džek Smit, Foto: Kosovo Specialist Chambers & Spe

Smit je takođe u prethodnim američkim administracijama obavljao niz značajnih poslova, poput, na primer, mesta šefa Odeljenja Ministarstva pravde SAD za javni integritet, u periodu od 2010. i 2015, a potom i funkciju prvog pomoćnika američkog tužioca i vršioca dužnosti američkog tužioca za srednji okrug Tenesija.

Prilikom njegovog imenovanja na mesto glavnog tužioca specijalnog suda, mediji u regionu su navodili da će se baviti procesuiranjem visokih funkcionera u Prištini, koji su tokom devedesetih bili na čelu OVK.

PROČITAJ JOŠ:

 

Komentari (1)

Vlada

25.06.2020 12:59

Sve je jasno kao dan sta se radi. Podize se optuznica i salje poruka albancima da ako ne sednu za sto i ne prihvate ono sto ce im se servirati da prihvate kao konacno resenje,ista sudbina ceka svakog narednog pregovaraca sa albanske strane. Danas su to Taci i Veselji,a sutra moze biti bilo koji predstavnik albanaca sa Kosova. To znaci da su konacno Evropa i USA postigle dogovor o konacnom resenju kosovskog pitanja i to u nasu korist ana stetu albanaca.