DUGA RUKA VAŠINGTONA! Ovo je Amerikanac koji je zakucao Tačija i Veseljija! Ubačeni tužilac stavio tačku na albanske snove!

Predlog optužnice protiv Hašima Tačija "potpisao" je glavni tužilac Specijalnog veća Haga na KiM Džek Smit, inače Amerikanac, kojeg je na to mesto postavila Misija EU na Kosovu i Metohiji, Euleks.

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji
Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji , Foto: president-ksgov.net

Reč je o advokatu sa velikim iskustvom i dugogodišnjim angažmanom u različitim međunarodnim i američkim pravosudnim institucijama.

Od 2008. do 2010. Smit je obavljao funkciju istražnog koordinatora u kancelariji tužioca Medunarodnog krivičnog suda (MKS).

Džek Smit
Džek Smit, Foto: Kosovo Specialist Chambers & Spe

Smit je takođe u prethodnim američkim administracijama obavljao niz značajnih poslova, poput, na primer, mesta šefa Odeljenja Ministarstva pravde SAD za javni integritet, u periodu od 2010. i 2015, a potom i funkciju prvog pomoćnika američkog tužioca i vršioca dužnosti američkog tužioca za srednji okrug Tenesija.

Prilikom njegovog imenovanja na mesto glavnog tužioca specijalnog suda, mediji u regionu su navodili da će se baviti procesuiranjem visokih funkcionera u Prištini, koji su tokom devedesetih bili na čelu OVK.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Vlada
  25/06/2020 - 12:59
  Sve je jasno kao dan sta se radi. Podize se optuznica i salje poruka albancima da ako ne sednu za sto i ne prihvate ono sto ce im se servirati da prihvate kao konacno resenje,ista sudbina ceka svakog narednog pregovaraca sa albanske strane. Danas su to Taci i Veselji,a sutra moze biti bilo koji predstavnik albanaca sa Kosova. To znaci da su konacno Evropa i USA postigle dogovor o konacnom resenju kosovskog pitanja i to u nasu korist ana stetu albanaca.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi