PRITISAK NEIZDRŽIV Ova dva evropska lidera odlučuju o sudbini Kosova! 29. aprila biće doneta ključna odluka!

Dan D

Vojska Kosova
Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

Dokument u čijim će okvirima biti postignut sporazum tzv. Kosova i Srbije biće predložen na sastanku u Berlinu 29. aprila, piše portal gazetaexpress.com.

Na sastanak u Berlinu, koji su sazvali nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, pozvani su lideri Zapadnog Balkana, ali su samo Srbija i tzv. Kosovo pozvani na nivou najviših predstavnika vlasti.

- Sporazum neće obuhvatiti podelu, ali neće biti ni najbolji za tzv. Kosovo. Ima mnogo mogućnosti da će Srbiji dozvoliti suverenitet u delovima teritorije (tzv.) Kosova - naveo je prištinski portal.

U svom tekstu objavljenom danas Gazetaexpress.com takođe navodi da su zvaničnici privremenih institucija iz Prištine u Berlin otišli sa različitim stavovima i da je neophodno približavanje stavova Tačija i Haradinaja kako bi se izvuklo "najbolje za građane Kosova".

Emanuel Makron, Angela Merkel
Emanuel Makron, Angela Merkel, Foto: Tanjug/AP

Ovaj portal takođe navodi da će u narednom periodu biti pojačan pritisak na Beograd i Prištinu da što pre dođu do bilo kakvog sporazuma jer EU želi da zatvori pitanje tzv. Kosova. Ovo se radi, kako navodi prištinski portal i iz razloga što EU želi da postizanjem sporazuma između Beograda i prištine želi da "stabilizuje region zapadnog Balkana".

- Stabilnost i dobar razvoj u regionu su od velikog značaja za kancelara i predsednika. Oni imaju za cilj da razgovaraju o posebnim izazovima sa kojima se region suočava, posebno u odnosima između tzv. Kosova i Srbije, “rekao je jedan od portparola prištinskih privremenih institucija a prenosi Gazetaexpress.

Povezane vesti

 • Korisnik: zagondzija
  16/04/2019 - 13:48
  Oni mogu da odlucuju o svojoj zemlji a od nas dalje sape
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi