RAMUŠ ĆE USPETI U ONOME ŠTO NI DODIKU NIJE POŠLO ZA RUKOM! Otvaraju novu kancelariju za saradnju Albanaca i Muslimana, BiH će se POCEPATI!

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj podržao je inicijativu bošnjacke koalicije Vakat u skupštini da se u Prištini otvori kancelarija za saradnju i vezu sa BiH.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Koalicija Vakat je tu inicijativu predočila Haradinaju tokom sastanka u četvrtak.

Kako je za Radio slobodna Evropa izjavila poslanica Vakata u skupštini u Prištini, Duda Balje, plan je da se formira kancelarija kojoj će državljani BiH i građani sa Kosova moći da se obrate u slučaju bilo kakvih potreba ili problema, kao što je sloboda kretanja i slično.

Kako je dodala, tu ideju su tokom njene nedavne posete Sarajevu pokrenuli iz Udruženja Albanaca u BiH, a sve to zbog neuspostavljenih diplomatskih odnosa između BiH i Prištine.

OPSTANAK SRPSKOG NARODA UGROŽEN Izvršen jednostrani pritisak! Pokrenuta akcija Tirane i Prištine! Sve se dešava na prelazu Končulj!

Portparolka Haradinaja, Donjeta Gaši, potvrdila je za RSE da je on, izrazio podršku tome da se sagledaju sve mogućnosti, a kako bi se zahtev bošnjacke zajednice razmotrio i sproveo, preneo je RTK2.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi