NE SMEMO SE ODREĆI KOSOVA! Ono je privremeno pod okupacijom! Biković OTKRIVA kako treba rešiti kosovsko pitanje!

Srpski glumac Miloš Biković izjavio je da Srbija mora naći rešenje kosovskog problema bez rata i sukoba, ali da se ne sme odreći svoje teritorije jer će tako Kosovo biti zauvek izgubljeno.

Miloš Biković
Miloš Biković, Foto: Dejan Briza/Alo!

– Mislim da moramo naći rešenje kosovskog pitanja kroz model da izbegnemo sukobe i rat, ali ne smemo se Kosova odreći, jer ako to uradimo, ono će biti zauvek izgubljeno. Može da bude okupirano, i privremeno izgubljeno, ali mi ne smemo i ne možemo da ga se odreknemo, rekao je Biković.

On je dodao da ne zna šta se sve dešava na Kosovu i Metohiji, ali je zabrinut za to pitanje.

– Ne znam šta se sve dešava dole, pa mi je teško da odgovorim na ovo pitanje. Siguran sam da nije lako onome ko mora da reši pitanje Kosova. Da li ono mora da se reši odmah, veoma je važno pitanje. Ne znam ni kakve su posledice zamrzavanja dijaloga. Drago mi je što ne moram sve to da znam i da budem taj ko donosi odluku. Mislim da je referendum za Kosovo dobro rešenje. Ovo je težak trenutak. Ne moramo da budemo složni u vezi s Kosovom, ali moramo biti solidarni u zastupanju interesa Srbije.

Miloš Biković
Miloš Biković, Foto: Promo

UJEDINJENE NACIJE ZADALE FATALAN UDARAC ALBANCIMA Tači van sebe! Njegova bruka poprimila nenormalne razmere! Smeju mu se svi od Prištine do Njujorka!

Treba li crkva da se meša u politiku i pita u vezi s Kosovom?

– Crkva ne treba da se meša u politiku, ali treba da izrazi svoj stav. On mora da se uvaži i da se uzme u razmatranje kad se donose političke odluke. Crkva ima viševekovno iskustvo. Preživela je sve partije i države, a opstala je i kad nismo imali državu. Ima jedinstveno iskustvo i smatram da su nedopustivi napadi na crkvu.

Kakav je Putin ostavio utisak na vas?

– Putin je na mene ostavio utisak jednog velikog državnika. I čoveka koji ima duhovnu vertikalu.

DOČEKAN KAO OSLOBODILAC U PREŠEVU Evo šta je najveći albanski lobista poručio Albancima i Srbima

Da li je Rusija jedini prijatelj Srbije?

– Ne bih rekao da je jedini. Srbija ima mnogo prijatelja. Mogli bismo te odnose da razvijamo i negujemo kroz kulturu i kinematografiju. Trebalo bi prijatelje umnožiti. A najvažnije je podsetiti neke da smo prijatelji, jer su to izgleda zaboravili.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi