Kosovo
printscreen
Parlament Kosova

AP

Foto: AP

Funkcioner Pokreta Samoopredeljenje, Glauk Konjufca, takođe tvrdi da je taj pokret odneo pobedu na današnjim prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu i najavio da će ta stranka vladu formirati sa Demokratskim savezom Kosova, Ise Mustafe.

Ocenujući da su današnji izbori bili, kako je rekao, najmanje incidentni do sada, Konjufca je poručio:

“Podaci se obrađuju. Naši izveštaji sa terena pokazuju da smo prvi, da je Samoopredeljenje pobedilo na izborima i ponovo želim da čestitam građanima. Ovom prilikom izražavamo čestitke za drugoplasirani Demokratski savez Kosova, stranku sa kojom mislim da ćemo formirati vladu”, rekao je Konjufca, prenela je prištinska Koha.

Izbori na Kosovu

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

S obzirom da pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija vodi u odnosu na Demokratski savez Kosova, verovatno će on biti budući premijer Kosova.

Dve liste imaju isti broj glasova! Ovo su prvi rezultati!

Prema podacima Centralne izborne komisije, pravo glasa imalo je oko 1,9 miliona birača. * Vanredni parlamentarni izbori danas se održavaju na Kosovu i Metohiji * Biračka mesta se otvorila u 7.00 sati ujutru * Prema podacima Centralne izborne komisije, pravo glasa ima oko 1,9 miliona birača Vanredni parlamentarni izbori danas se održavaju na Kosovu i Metohiji, a biračka mesta se otvorila u 7.00 sati ujutru i zatvaraju u 19.00 časova.

Bonus video

GUŽVA NA BIRAČKIM MESTIMA U GRAČANICI