NAJNEUGODNIJI POZIV KOJI JE IKADA IMAO "Okršaj" kosovskog političara sa urednikom Gazeta Expresa: "Razvezao mu se jezik", rekao i što nije smeo!

Expres je objavio glavne delove ovog razgovora

Kadri Veselji
Kadri Veselji, Foto: AP/Visar Kryeziu

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji, koji je ranije izjavio da se nalazi u LJubljani, pozvao je telefonom urednika Gazete Expres i T7 Leonarda Kerčukija, kome je, kako se navodi, neprimerenim rečnikom zamerio zbog objavljene vesti da je otputovao u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva.

Expres je objavio glavne delove ovog razgovora navodeći da su informaciju o tome da je Veselji pozvan u Hag dobili od pouzdanog haškog izvora i da su tokom celog dana nastojali da dobiju i lidera DPK da im tu informaciju potvrdi ili demantuje, ali to nije bilo moguće. Kakvu to poruku Priština šalje svetu, možete pročitati ovde.

List je, naime, ranije juče iz haških izvora dobio informaciju da je Veselji otputovao u glavni grad Holandije na poziv Specijalnog tužilaštva radi saslušanja kao osumnjičeni bivši pripadnik tzv. OVK.

Prema istiom izvoru, Veselji je u Hag oputovao preko Ljubljane.

Kerčuki kaže da je, pošto nije bilo moguće dobiti potvrdu, informacija objavljena, a onda je usledio poziv Veseljija.

Lider DPK-a i predsednik parlamenta, ispričao je Kerčuki, pozvao ga je na lični broj putem Votsapa.

U početku je, kaže, mislio da se kolege s njim šale, a onda je shvatio da je na liniji zaista Veselji, koji je u prvi mah pokušavao da bude suzdržan, a onda mu se “jezik razvezao” izrekao niz neprimerenih reči koje nisu za objavljivanje. Ovde možete pogledati kome su to Albanci otkazali poslušnost.

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji
Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji , Foto: president-ksgov.net

Optužio je urednika Expresa da je reč o kleveti i propagandi tog lista, što je ponovio više puta.

Kerčuki kaže da ga je Veselji optužio za zloupotrebu slobode izražavanja.

"Vi zloupotrebljavate slobodu izražavanja. Nastavite... Ali znajte da sam već 30 godina u politici i ovo veoma dobro razumem", rekao je Veselji, ispričao je Kerčuki. Ova zemlja će reagovati ako Priština pokuša da uđe u Unesko, detaljnije o tome, možete pogledati ovde.

Kadri Veselji
Kadri Veselji, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Urednik Expresa kaže i da je od Veseljija zatražio da mu potvrdi da li je tačno da je dobio poziv za saslušanje u Hagu i da će u tom slučaju objaviti novu informaciju sa njegovom izjavom, ali da mu je lider DPK-a rekao da ga “to uopše ne zanima”. 

Kerčuki kaže i da je glavni urednik Expresa od 2010. godine, da je od tada primio na stotine telefonskih poziva političara ili običnih ljudi koji su reagovali na razne članke, ali ovo je, ističe, bio “najneugodniji telefonski poziv koji je imao ikada”. Kako su specijalci ROSU napali Srbe u Štrpcu možete videti klikom ovde.

“Ne smatram pretnjom, iako se u principu kao takvi mogu uzeti i pozivi političara na ovom nivou”, zaključio je Kerčuki.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi