VOJSKA SRBIJE HITNO OBAVEŠTAVA JAVNOST NATO ne prepoznaje Kosovo kao državu, sastanak u Briselu je prekinut, a vrhovna komanda je donela ODLUKU

Povodom navoda u medijima o postupku šefa delegacije Republike Srbije brigadnog generala Predraga Bandića i ujedno šefa delegacije Republike Srbije na sastanku u Briselu, želimo da javnost obavestimo o sledećim činjenicama.

Vojska Srbije
Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

Šef Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO brigadni general Predrag Bandić i ujedno vođa delegacije Republike Srbije na 23. sastanku Inicijative za normalizaciju vazdušnog saobraćaja iznad Balkana koji je održan u Briselu izrazio je oštar protest, a zatim i napustio sastanak, jer su predstavnici Privremenih institucija u Prištini zloupotrebili svoje učešće na skupu i iskoristili ga za pokušaj promovisanja nezavisnosti takozvanog „Kosova“ i njegovih nepostojećih institucija.

NATO zastava
NATO zastava, Foto: Profimedia.rs

Ovakav postupak reakcija je delegacije Republike Srbije na nastup delegacije Privremenih institucija u Prištini, jer je uslov bio da na navedenom sastanku ta delegacija bude obeležena samo imenom i prezimenom, posebno imajući u vidu da je skup organizovan od strane NATO, koji kao organizacija ne prepoznaje takozvano „Kosovo“.

Kosovo
Kosovo, Foto: printscreen

Naime, šef delegacije Privremenih institucija u Prištini, za koga nije ni bilo planirano da se na skupu obrati, nakon što mu je odobreno da se ipak obrati, umesto da govori o temi sastanka, to vreme je pokušao da iskoristi za promovisanje nezavisnosti takozvanog "Kosova", nakon čega je vođa srpske delegacije oštro protestvovao i sastanak napustio.

Predrag Bandić
Predrag Bandić, Foto: Youtube/Printscreen

Sastanak je, nakon napuštanja naše delegacije, vrlo brzo i završen.

KONTAKTIRALI SMO IZVOR IZ NATO Lazanski je bio u pravu! Udar na Srbiju sa istoka: 30 tenkova T-72MS spremno čeka na našoj istočnoj granici! Dunav je BLOKIRAN! (VIDEO)

Napominjemo da je reč o nezabeleženom skandalu kojim Priština pokušava da izazove sukobe, kao i pokušaju legalizacije stvaranja velike Albanije.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi