Ranjeni dečak, Kosovska Mitrovica
Printskrin
Ranjeni dečak, Kosovska Mitrovica

Printskrin

Ranjeni dečak, Kosovska Mitrovica, Foto: Printskrin

* Mladić D.B. koji je nožem izboden u nedelju veče na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici uspešno se oporavlja u Kliničko bolničkom centru, izjavio je direktor te ustanove Milan Ivanović

* Petković je rekao da ranjavanje tog mladića predstavlja pokušaj ubistva

* To nije bio jedini incident koji se tokom vikenda dogodio na Kosovu

Prema njegovim rečima, zdravstveno stanje pacijenta je stabilno u ovom trenutku i tok lečenja je povoljan.

"On je napadnut sa leđa, uboden je nožem u predelu bubrega i desne strane grudnog koša, tako da su povrede bile opasne po život. Bio u jednom šoku ali je brzom intervencijom lekara operisan i krvarenje je zaustavljeno. Ne očekujemo komplikacije", rekao je Ivanović, prenosi Kosovo onlajn.

 

Kako je rekao, prethodnih par nedelja bilo je još par sličnih slučajeva i dodao da smatra da građani nemaju poverenje u kosovske institucije.

"Jedina naša podrška i temelj naše borbe i optimizma da ćemo ostati ovde, izboriti se protiv ovoga nasilja i terora, jeste naša država Srbija koja nam u svakom trenutku daje bezrezervnu podršku", rekao je on i najavio da će sredstvima Vlade Srbije uskoro krenuti rekonstrukcija te zdravstvene ustanove.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković obišao je danas srpskog mladića, kojeg su Albanci nedavno izboli na mostu na Ibru, u KBC u severnoj Mitrovici i tom prilikom poručio da će Srbija učiniti sve da zaštiti srpski narod na KiM.

Kosovska Mitrovica

Alo.rs

Kosovska Mitrovica, Foto: Alo.rs

Petković je rekao da ranjavanje tog mladića predstavlja pokušaj ubistva i da to nije bio jedini incident koji se tokom vikenda dogodio na Kosovu.

On je preneo i poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM da je država Srbija uz svoj narod, da se zalaže za mir, za kompromisno rešenje. Pozvao je Srbe da ne reaguju na različite incidente.

- Napadi poput ovog su nedopustivi, dodao je on i rekao da će država Srbija učiniti sve da zaštiti srpski narod i da tako proba da osigura preko potrebnu bezbednost i mir.

Udavio se Srbin u Grčkoj! Prisutni kupači sa užasom opisivali šta se desilo (FOTO)

AUTOR: Srbija Danas/Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 02.09.2019. 22:52 - 03.09.2019. 00:12 Sećaju se bolnog kukanja Grčka more, Foto: EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU Prema nezvaničnim informacijama danas oko 17 časova se u Olimpik biču u Grčkoj udavio stariji čovek iz Srbije.

Prema njegovim rečima, povređeni srpski mladić predstavlja simbol srpskog otpora albanskom ekstremizmu i borbe srpskog naroda koja traje već 20 godina, posebno na ibarskom mostu, prenosi Kosovo on lajn.

Skrenuo je pažnju i da su napadači treći dan napadači su na slobodi a da će Srbija insistirati da pravda bude zadovoljena sve dok ne pohapse svi koji su učestvovali u tom napadu, posebno imajući u vidu da se to dešavalo u prisustvu i kosovske policije i Kfora.

Kako je ocenio incidenti na Kosovu dešavaju se zbog, kako je naveo, mržnje albanskih političkih partija prema svemu što je srpsko, a u jeku predizborne kampanje i borbe za glas više među Albancima. Zajedno s Petkovićem, mladića su posetili predsednik i potpredsednik Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!