Oliver Ivanović
EPA/Andrej Čukić
Oliver Ivanović

EPA/Andrej Čukić

Oliver Ivanović, Foto: EPA/Andrej Čukić

Specijalni kosovski tužilac Sulj Hodžaj rekao je danas za Lajmi.net da još uvek nema dokaza da bi se podigla optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića.

- Još uvek nema ništa novo, mi vodimo istrage, preduzimamo potrebne proceduralne radnje, to je sve. Još uvek nismo podigli optužnicu, još uvek prikupljamo sve dokaze za optužnicu - rekao je tužilac za albanske medije.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Sud u Prištini izdao je, međutim, u utorak poternicu za potpredsednikom Srpske liste, Milanom Radoičićem, iako, kako kaže tužilac, nemaju nikakve dokaze vezane za to ubistvo.

Ivanović je ubijen 16. januara prošle godine u Kosovkoj Mitrovici.

Dok je ministar pravde takozvanog Kosova Tahiri rekao da su kosovske institucije neprekidno radile na razjašnjavanju: "Ono što mogu da kažem je da su institucije Republike Kosovo kontinuirano radile da razjasne šta se desilo sa ubistvom Olivera Ivanovića i ko su ubice koje su počinile ubistvo, tako da su institucije neprekidno radile, a mi još nismo došli do zaključka istrage, pitanje je Tužilaštva, pitanje je policijskih istražitelja da rade svoj posao dosledno su imali ogromnu predanost", rekao je Tahiri za albanske medije.

Pročitajte još: