Emanuel Makron, Aleksandar Vučić
Tanjug
Emanuel Makron, Aleksandar Vučić

Tanjug

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da čeka da se završe izbori na tzv. Kosovu, kako bi se uključio u rešavanje problema u dijalogu Beograda i Prištine.

One su sledeće! Povlače priznanje nezavisnosti Kosova!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 26.09.2019. 08:15 On je kazao da Kosovo u Interpolu, ako bude nekog glasanja, sigurno neće proći Ivica Dačić, Foto: Tanjug Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Njujorku da će se broj zemalja koje će povući ili zamrznuti priznanje Kosova povećati do kraja godine, odnosno da će broj onih koje priznaju jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova pasti na ispod polovine članica UN.

To je francuski predsednik rekao u četvrtak u kratkom susretu sa prvim potpredsednikom Vlade i šefom diplomatije Ivicom Dačićem, na čijem kraju je pozdravio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug

Prilikom susreta u okviru generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ministar Dačić je čestitao predsedniku Makronu na odličnom govoru prilikom njegove nedavne posete Srbiji i preneo mu da je njegova poseta jedna od najboljih poseta nekog stranog zvaničnika u istoriji naše zemlje.

Pročitajte još:

Predsednik Markron, koji je bio u pratnji supruge Brižite, odgovorio je da mu je bila posebna čast i veliko zadovoljstvo.

Takođe je rekao supruzi kako ministar ima dobar glas i da se divno proveo u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina