Ivica Dačić
Tanjug

 

Ivica Dačić

Tanjug

Ivica Dačić, Foto: Tanjug

* Aljbin Kurti se sastao sa Sanese Bjernstadom

* U pozdaini sastanka bila je zastava Velike Albanije

* Ivica Dačić reagovao na ovaj skandal

- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške Arnea Sanes Bjornstada i lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, kojem je prisustvovao i ambasador Norveške na Kosovu i Metohiji Jens Erik Grondahl, a koji je održan uz zastavu Albanije - ističe se u saopštenju.

Ono za šta se zalaže gore je od Hitlerovih ideja!

Pobednik nedeljnih izbora na Kosovu Samooopredeljenje Aljbina Kurtija ima dokument od 100 tačaka pod nazivom „Programski principi i prioriteti pokreta SAMOOPREDELJENJE!" koje, kako je navedeno, ujedinjuju promenu Kosova.

 

Podseća se da je lider Samoopredeljenja poznat kao zagovornik stvaranja takozvane Velike Albanije.

- Svako ko se u Prištini sastane sa čovekom koji pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju ''Velike Albanije'', odnosno priključenja takozvanog Kosova Albaniji - naglašava se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova, s tim u vezi, smatra da se sve zemlje članice Ujedinjenih nacija, a posebno zemlje u Evropi, moraju suzdržati od davanja legitimiteta ovakvim provokacijama.

 BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ