Vođa terorista sa Kosova ide u Hag: Juče mi je zazvonio telefon...

Tanjug; D.K. | Kosovsko pitanje 2019-06-30 18:29:50 2019-06-30 18:29:50

Jedan od vodećih pripadnika bivše OVK na području Nerodimlja Šukri Buja dobio je poziv za saslušanje od Specijalnog tužilaštva pri Specijalnom sudu u Hagu za ispitivanje i procesuiranje zločina na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine.

youtube printscreen

RTS prenosi da je Buja za prištinski portal "Koha" rekao da je pozvan u svojstvu osumnjičenog, da će se 17. jula pojaviti u Hagu i dodao da ga je Specijalno tužilaštvo prvobitno telefonski obavestilo, dok je dan kasnije dobio pismeni poziv.

"Pozvali su me telefonom iz Specijalnog tužilaštva, a juče popodne dobio sam pismeni poziv. Pozvan sam u svojstvu osumnjičenog. Pojaviću se na sudu 17. jula", rekao je Buja, koji je i bivši gradonačelnik Lipljana.

PROČITAJ JOŠ:

Podseća se da je Specijalni sud pozvao i ispitao i druge komandante bivše OVK kao što su Sokolj Dobruna (sudija vojnog suda OVK), Sami Ljuštaku (operativna zona Drenica), Rustem Mustafa (Operativna zona Podujevo) i druge.

U Specijalnom tužilaštvu u Hagu do sada je u svojstvu osumnjičenih ili svedoka ispitano 30-ak pripadnika bivše OVK, ali još nijedna optužnica nije podignuta. 

Expand player
Pogledajte više