Kosovo i Metohija
Alo.rs/ilustracija
Kosovo i Metohija

Alo.rs/ilustracija

Kosovo i Metohija, Foto: Alo.rs/ilustracija

* Gana je 16. država koja je povukla priznanje nezavisnosti Kosova

* Albanci sa KiM u više navrata demantovali su da postoje povlačenja priznanja

* Predstavljamo vam eksluzivna dokumenta koja potvrđuju zvaničnu odluku Gane

Vest koju je jutros saopštena iz ministarstva Spoljnih poslova, da je Republika Gana 16. država koja je povukla priznanje tzv. Kosova, predstavlja diplomatsku pobedu Srbije.

"DONALD NE SLUŠA NIKOGA" Američki bezbednjak otkriva Trampove namere - Bez Vašingtona nema dogovora između Beograda i Prištine!

Gana je 16. država koja je članica UN, a koja je donela odluku o povlačenju priznanja Kosova. Albanci sa KiM u više navrata demantovali su da postoje povlačenja priznanja, ali zvaničnici Srbije su predstavljanjem dokumenata zemalja koje su povukle priznanje demantovali političke predstavnike Albanaca iz južne srpske pokrajine.vMeđutim, u dokumentu o odluci Gane da povuče priznanje tzv. Kosova, koji je stigao u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, ova odluka je zvanično potvrđena i navedeni su razlozi za to.

Kosovo, dokument

MSP

Kosovo, dokument, Foto: MSP

- Ministarstvo spoljnih poslova i regionalnih integracija Republike Gane izražava svoje poštovanje Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije i ima čast da saopšti sledeće:

Vlada Republike Gane odlučila je da povuče priznanje tzv. Kosova kao nezavisne države. Ova odluka je doneta iz sledećih razloga:

Gana je 2012. godine odlučila da prizna (tzv) Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu, nakon čega je usledilo uspostavljanje diplomatskih odnosa između dve zemlje. Pomenuto priznanje predstavljalo je kršenje Helsinškog dogovora, a takođe fundamentalno kršenje Rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti UN

Ispostavilo se da je odluka da se prizna (tzv.) Kosovo bila preuranjena uz odabir stava 10. rezolucije 1244 SB UN (1999) koja ovlašćuje Generalnog sekretara da "uspostavi međunarodno prisustvo na Kosovu da bi bila obezbeđena privremena administracija za Kosovo pod kojom ljudi Kosova mogu da uživaju značajnu autonomiju u okviru Savezne Republike Jugoslavije i koja će da obezbedi prelaznu administraciju dok uspostavlja i nadgleda razvoj privremenih institucija samouprave da bi se obezbedili uslovi za miran i normalan život za sve stanovnike Kosova.

Kosovo, dokument

MSP

Kosovo, dokument, Foto: MSP

Vlada Gane uzela je u obzir postojeći dijalog čiji je cilj rešavanje ovog pitanja, proizilazećeg iz težnje (tzv.) Kosova da bude priznato kao nezavisna i suverena država, te podržava tekući proces radi okončenje problema - navodi se u noti.

Priznanje Kosova su do sada, prema potvrdi, povukle Togo, Centralnoafrička republika, Republika Palau, Madagaskar, Solomonska ostrva, Lesoto, Surinam, Granada, Unija Komora, Burundi, Komonvelt Dominika, Sao Tome i Principe, Liberija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja.

NAJVEĆI ALBANSKI JUNAK JE SRBIN! Njihov istoričar priznao istinu: Rodila ga je majka Vojislava, otac mu je Jovan! (VIDEO)

Tendencija je da Priština postepeno gubi većinu u broju zemalja-članica UN koje je priznaju, a samim tim gubi i šansu da dobije status države posmatrača u toj organizaciji.

Kako je najavljeno iz ministarstva Spoljnih poslova, postoji još zemalja koje u skorije vreme planiraju da povuku priznanje nezavisnosti Kosova.

MOJ MARKO JE HTEO DA SE UBIJE! Ne može da izdrži torturu Albanaca: Ispovest oca Srbina koji već godinu dana čami u kosovskom zatvoru!

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi

 

Komentari (1)

Razuman Srbin

11.11.2019 16:29

Bravo! Nas ponos je ova mocna grupa vrhunskih drzavnika koja danas vodi Srbiju. Putevi, pruge, aerodromi, jacanje vojske, nove fabrike, rast standarda i povlacenje priznanja privremenonokupiranog Kosmeta. Bravo i hvala!