Šiptarski poslanik tvrdi da je bio na Košarama: Čim smo napali srpski komandir je PRVI POBEGAO!

Koha; D.K. | Kosovsko pitanje 2019-04-15 19:08:50 2019-04-15 19:08:50

Član takozvanog kosovskog parlamenta, i nekadašnji pripadnik terorističke organizacije OVK, Anton Čuni, ispričao je svoju verziju bitke koja se odvijala na Košarama.

screenshoot/Youtube

Anton Čuni, koji je navodno tokom rata 1999. godine bio na Košarama, rekao je da je nakon napada OVK na snage Jugoslavije, komandir srpskih snaga prvi pobegao i ostavio vojnike na milost i nemilost, pišu prištinski mediji.

PROČITAJ JOŠ:

Kako je rekao o bitci koja se odvijala na granici, od prvog dana su snage OVK postigle prevlast nad teritorijom.

- Od prvog dana smo stvorili prednost. Oni nisu to očekivali. Faktor iznenađenja je ključan u ratu. Bilo je i ranije pripremljenih zaliha, ali su bile ograničee. Kada smo počeli, imali su predstavu da se radi o provokaciji. Na početku, iako su prislučkivali, komandir je akciju nazvao manevrom, ali nakon nekoliko sati kada su se našli pod opsadom, shvatili su ozbiljnost situacije - rekao je Čuni  tokom gostovanja na televiziji.

PREPORUČUJEMO:

- Narednog dana, kada su neke od njihovih snaga probale da se probiju, nisu uspeli. Onda je nastala deoorganizacija, gubitak vere. Njihov komandir je prvi pobegao, ostavljajući vojnike na milost i nemilost - rekao je Čuni.

Bitka za Košare glavni je obračun koji je vodio 1999. godine na tlu, tokom NATO agresije.

jedinice vojske Jugoslavije zaustavile su prodor Albanaca, NATO snaga i kosovskih Šiptara na Kosovo, sve vreme pod NATO bombama.

Expand player
Pogledajte više