Predragu Milovanoviću iz Zubinog Potoka pripadnici ROSU polomili rebra

ALO/N.K. | Kosovsko pitanje 2019-05-30 21:17:47 2019-05-30 21:17:47

Terali su me da kažem da živim u državi Kosovo, ćutao sam

Alo

 

Srbin iz Zubinog Potoka Predrag Milovanović još ne može da se oporavi od povreda koje je zadobio kada su ga pripadnici ROSU pretukli ispred kuće rođaka u ovom mestu na severu Kosova i Metohije. Batine su dobili njegova ćerka i sin, a on je sve to morao da gleda dok je vezan ležao na betonu.

 

- Bio sam ispred kuće rođaka koja je na 150 metara od magistrale, čuli su se pucnji, rafalna paljba, a ja sam mislio da se neko prinovio, da se rodilo dete. Ubrzo se pojavio gust dim i odmah nam je bilo jasno da se nešto dešava. Rođak i ja smo gledali u pravcu magistrale i videli grupu pripadnika ROSU koji su sa uperenim puškama trčali ka nama - priča Predrag.

 

On kaže da su ih odmah oborili na beton i da su ih sve vreme šutirali i udarali kundacima.

- Najteže mi je bilo kada su mi tukli ćerku i sina. Ležao sam prebijen, vezan, a nisam mogao da im pomognem. Udarali su nas po glavi, rebrima, stomaku i nogama, šutirali su nas, maltretirali i psovali. Meni je jedan od njih rekao da sam glavni, a ja ni sam ne znam za šta su me optužili - priča Predrag, koji se nalazi na Odeljenju intenzivne nege u KBC-u u Kosovskoj Mitrovici.

 

 

Pretučeni Predrag Milovanović kaže da ga je jedan pripadnik ROSU primoravao da kaže da je njegova država Kosovo.

- Jedan me je sve vreme pitao kako se zove država u kojoj živim, pitali su me da li je ovo „republika Kosovo“. Ćutao sam, nisam hteo da mu kažem to što je želeo da čuje. Gledao sam samo da spasim decu i da izvučem živu glavu. Molio sam se samo da ostanemo živi - kaže Predrag, kojem su pripadnici ROSU polomili rebra i povredili glavu.

 

Expand player
Pogledajte više