Priština, Albanci, Kosovo
EPA
Priština, Albanci, Kosovo

EPA

Priština, Foto: EPA

* Sin Nebojše Rošića je već godinu dana u pritvoru na Kosovu i Metohiji

* U zatvoru je bez ikakvih dokaza

* Otac ističe da tužilac planira da njegovom sinu u optužnici "namontira brojne događaje u poslednjih desetak godina sa severa Kosmeta poput postavljanja bombi, paljenja auta i slično"

Nebojša je i ranije govorio, ali su ga nova saznanja o položaju u kojem se nalazi sin dodatno uplašila. Želi da o svemu obavesti javnost jer je zabrinut za Markov život. On i supruga ne spavaju noćima, nemoćni da pomognu sinu.

- Moj sin je, kako sam tek pre nekoliko dana saznao, hteo sebi da oduzme život u zatvoru! Iako se ranije nije žalio, sada mi, kada odlazim u posete, govori da ne može više da izdrži ni fizički ni psihički jer je izložen strašnoj torturi - ovim rečima Nebojša (52), otac Marka Rošića (26), opisuje stanje u kojem se nalazi njegov sin koji je već godinu dana u pritvoru kao osumnjičen u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

- Iako se ranije nije žalio niti želeo da priča, očito da ne može više da izdrži maltretiranje. Nedavno me je stražarka iz zatvora u Gnjilanu obavestila da su naišli u poslednjem trenutku i da su ga sprečili da sebi oduzme život vešanjem o čaršav - nastavlja priču Nebojša.

BRITANCI UPOZORAVAJU GRAĐANE Ne putujte na Kosovo! Spremaju se teroristički napadi širom KiM!

Njegov sin čami u pritvoru bez ikakvih dokaza. Zaplašen je i zastrašen, ali roditeljima ne želi da iznosi detalje.

- Bio sam u utorak u poseti Marku u zatvoru kod Podujeva, gde je premešten iz Gnjilana bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja porodice i advokata, i video sam ga u jako lošem stanju. Žalio se da ga bole noge, ali nije želeo da ga vode kod doktora jer ga tada, kako mi je ispričao, posebno šikaniraju - stavljaju mu lance na ruke i noge i sprovode ga specijalci sa puškama, koji ga dodatno muče - priča Nebojša, i sam zaposlen u kosovskoj policiji.

RAZOTKRIVENA MRAČNA BIOGRAFIJA GOSPODARA KOSOVA KADRI VESELJIJA Karijeru započeo cinkarenjem Albanaca za kontraobaveštajnu službu JNA, a onda se otrgao i postao zločinac!

Kada je poslednji put Marko bio u bolnici u Prištini, u kombiju su ga tukli i pravili selfije sa njim.

- Očito da je izložen svakom vidu torture. Rekao nam je da ga je u više navrata Albanac, koji se predstavio kao glavni policijski istražitelj, ispitivao i da mu je svakom prilikom govorio da samo treba da okrivi Milana Radoičića i državu Srbiju za ubistvo Olivera Ivanovića i da će odmah biti pušten na slobodu. Kada je Marko odgovorio da to ne može jer ne zna za to, onda su nastavili sa raznim vidovima maltretiranja - nastavlja priču zabrinuti otac.

Kosovo, Albanci, Priština

Tanjug/Rade Prelić

Kosovo, Albanci, Priština, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Navodi da ima saznanja da glavni kosovski tužilac Sulj Hodžaj priprema optužnicu protiv Marka, kojeg u slučaju ubistva Olivera Ivanovića terete zbog papira sa registarskom oznakom njegovog auta, koji je navodno pronađen u džepu pokojnog Ivanovića. Nebojša ističe da tužilac planira da njegovom sinu u optužnici "namontira brojne događaje u poslednjih desetak godina sa severa Kosmeta poput postavljanja bombi, paljenja auta i slično".

DAO SEBI ZA PRAVO Pacoli: Izborni rezultati su lažni, uključivanje glasova iz Srbije istorijska greška

- Ne znam više ni kome da se žalimo ni šta da radimo. Znamo samo da nam je dete izloženo strašnim pritiscima i torturi, a tužilac i njegovi saradnici odbijaju čak i da činjenice o njegovom slučaju predoče predstavnicima Euleksa zaduženim za monitoring kosovskog pravosuđa - ističe uznemireni otac.

AŽDAJI LETI GLAVA! "Gospodar Kosova" ide u Hag, a to znači samo jedno, njegov šef je gotov!

Podseća na slučaj ubistva pritvorenika u prizrenskom zatvoru, koje su pravosudni organi predstavili kao samoubistvo. Roditelji mladog Albanca, koji je imao 26 godina, kao i Marko, ustanovili su veštačenjem u Švajcarskoj da se radilo o ubistvu!

MONTIRANI PROCES

- Vidim da sve ovo što se dešava mom Marku tužilac i nadležni u zatvoru rade po nečijem nalogu, ne znam čijem. Očito da je u pitanju politički proces i bojim se da će optužnica obuhvatiti još teža dela, sa kojima moj sin nema nikakve veze - zaključuje Nebojša, i ističe da su predstavnici Euleksa, upoznati sa Markovim slučajem, ocenili da na osnovu prvobitne optužnice nije smeo da bude ni priveden a kamoli zadržan u pritvoru skoro godinu dana.

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi