Albanci spremaju hladan tuš za Srbiju!

Tanjug; D.K. | Kosovsko pitanje 2020-02-27 23:33:04 2020-02-27 23:33:04

Politicki analiticar iz Prištine Fadilj Ljepaja ocenio je večeras da je kosovski premijer Aljbin Kurti ukinuo takse na srpsku robu na zahtev međunarodne zajednice, pre svega SAD, ali da neće odustati od reciprociteta u odnosima s Beogradom.

Printscreen/Kosovo Online

"Taksa nije bila prioritet njegove vlade, nego mu je to ostalo u nasleđe od Haradinajeve vlade. On je naravno morao uzeti u obzir reakcije i stanovništva, te opozicije, ali je na kraju, pošto je izvagao sve prednosti i mane te mere, odlucio da treba dati šansu dijalogu i energiji s kojom su međunarodni partneri progurali ideju o konačnom rešenju i normalizaciji odnosa sa Srbijom”, rekao je Ljepaja za Kosovo onlajn.

On je, međutim dodao da će Kurti insistirati na merama reciprociteta i da će taj njegov stav doći do izražaja tokom dijaloga Prištine i Beograda.

"Na kraju krajeva, kako sam ja shvatio, Kurti je izjavio da reciprocitet nije neka pokazna mera, nego dugoročna politika", rekao je Ljepaja.

Kurti je izjavio večeras u Prištini da je ministru finansija naložio da Carina Kosova dobije sve carinske kodove sirovina koje se uvoze iz centralne Srbije i BiH kako bi bila ukinuta stopostotna taksa na njih.

Expand player
Pogledajte više