Kosovo
Shutterstock
Kosovo

Shutterstock

Kosovo, Foto: Shutterstock

Sporazum koji je Upravljački odbor prihvatio predviđa saradnju Evropola i kosovske policije, carine, poreske uprave i jedinice nadležne za sprečavanje pranja novca, u području suzbijanja organizovanog kriminala, korupcije i drugih oblika teškog kriminala.

Kako se navodi u saopštenju hrvatskog Ministarstva, Prištini se ovim sporazumom otvaraju nove mogućnosti u međunarodnoj policijskoj saradnji, poput pristupa Eropolovom komunikaciionom kanalu, a, kako se napominje , sporazum omogućava i proaktivniji način saradnje sa svim državama članicama EU.

Iz MUP-a podsećaju da je Republika Hrvatska u svojstvu predsedavajuće Većem EU, snažno podsticala jačanje saradnje s partnerima jugoistočne Europe, što potvrđuje i Zagrebačka deklaracija usvojena 6. maja na sastanku čelnika EU i država zapadnog Balkana, kao i usvajanjem Zaključaka Veća o jačanju saradnje sa zemljama zapadnog Balkana u području migracija i sigurnosti.

Komentari (4)

duka

12.06.2020 18:48

Pa ko će no bivši Srbi, Hrvati!

Penzioner

12.06.2020 20:14

I mi idemo u Evropu koja nas pljacka za 15% teritorije! Evropa je izrazito anti Srpska bagra koja ne smr biti cilj ovom opljačkanom narodu!

Perica

13.06.2020 01:15

Trebamo izaći iz evropola pa ako su im preči šiptari neka saradjuju snjima, šta ćemo im mi

deda

13.06.2020 12:44

Sta su UN lakrdija koju niko nepostuje i sam daje odluke.Rezoluzija 1244 mora da se postuje.Pod hitno ukljuciti Ruse u resavanje Kosovskog pitanje.Jer vecina u toj Evropskoj zajednici mrze Srbe.Sto dalje od te bagre.