Milo Đukanović
AP
Milo Đukanović

AP

Milo Đukanović, Foto: AP

Njegova svetost patrijarh Irinej izjavio je danas da je uveren da će predsednik Crne Gore Milo Đukanović povući priznanje "lažne države Kosovo i da će se vratiti pravim vrednostima.

 

Opraštajući se od vernika na trpezi ljubavi u manastiru Rođenja Presvete Bogorodice u Grbaljskoj Podlastvi, patrijarh Irinej je rekao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i poručio da mu je bilo žao što ne može prisustvovati, jer je sprečen, prenose podgoričke "Vijesti".

A onda srpskom narodu poslao jaku poruku! Veliki dan u Crnoj Gori

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/I.L. DATUM I VREME: 28.09.2019. 15:42 - 28.09.2019. 15:55 Juče i danas u manastiru Podlastva proslavlja se 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i 1.500 godina od postojanja manastira. patrijarh Irinej, Foto: Alo!

Đukanović potiče iz jedne poštene i ugledne porodice", rekao je patrijarh Irinej i dodao da je majka Đukanovića vernica.

Pročitajte još:

Patrijarh Irinej jutros je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Manastiru Rođenja Presvete Bogorodice i osveštao Paraklis Svetom Velikomučeniku Lazaru.

U Manastiru Podlastva danas se obeležava 1500 od postojanja ove svetinje i 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

Bonus video: Siniša Mali o povećanju plata i penzija