bundestag
Shutterstock
bundestag

Shutterstock

bundestag, Foto: Shutterstock

- Svako dalje nastojanje da se od Kosova napravi funkcionalna demokratska država je uzaludan posao, kako bi Englezi rekli šibanje mrtvog konja - rekao je Kestner u Bundestagu tokom rasprave o predlogu Savezne vlade o nastavku učešća nemačkog Bundesvera u misiji Kfora.

- Mi, dakle, nismo protekle dve decenije podržavali želju za samostalnošću Albanaca na Kosovu, već državotvorni projekat stvaranja takozvane Velike Albanije. Da li Nemačka želi da u istoriji ostane zabeležena kao zemlja koja je učestvovala u protivpravnom i nasilnom otimanju teritorije od jedne nezavisne države kako bi se ta teritorija pripojila nekoj drugoj državi - zapitao je on.

Jens Kestner

Twitter

Jens Kestner, Foto: Twitter

Kestner je kazao da "Nemačka sprečava reintegraciju Kosova u Srbiju, koja je demokratska država i u kojoj bi Albanci uživali sva prava i najveću autonomiju, a podržava jednu neuspelu pseudodržavu u kojoj su Srbi u protekle dve decenije bili žrtve najmonstroznijih zločina i do danas žive u izolovanim enklama prepušteni na milost i nemilost albanskim šovinistima".

On je naveo da je nezavisno Kosovo Meka za ratne zločince, organizovani kriminal i islmiste.

- Nema većeg grada u Evropi u kojem ne postoji organizovana kriminalna grupa koja potiče sa Kosova - rekao je Kestner i podsetio da je od 1999. godine minirano, spaljeno i oštećeno 147 crkava i manastira SPC na Kosovu.

- Kosovo je regrutni centar radikalnih islamista i mi, podržavajući separatiste u Prištini, dovodimo u opasnost nemačke građane. Najveći broj dobrovoljaca sa Balkana u ISIS-u potiče upravo sa Kosova, mnogi od njih su se vratili kući i nakon odležanih simboličnih zatvorskih kazni razmileće se po čitavoj Evropi - rekao je Kestner.

Treba li Evropa da plati tu cenu neuspele kosovske državnosti? Ja mislim da ne treba, istakao je on tokom rasprave o misiji nemačkog Bundesvera na Kosovu.

- I svakako ne mislim da su za to nemački vojnici verno služili 20 punih godina. Uključujući i mene. Završimo ovu misiju i budimo iskreni prema našim vojnicima i našem narodu - poručio je Kestner.

On je u svom obraćanju u Bundestagu podsetio da je bio u prilici da služim 1999. i 2002. godine na Kosovu kod Orahovca zajedno sa mnogim kolegama u Kforu.

- Bili smo inspirisani da činimo nešto dobro i delimo pravdu stanovništvu. Svi su uvek davali sve od sebe. Bili smo ubedjeni da su naši predstavnici postupaju politički mudro i dobro, te u korist misije. Gde stojimo sada posle 20 godina, posle 20 godina Kfora - zapitao je.

Danas znamo da je sve počelo političkom laži, kazao je Kestner i podsetio na reči generala Harfa na graničnom prelazu Morina komandantu srpskih snaga kada je izdao ultimatum i vremensko ograničenje od 30 minuta.

Tada su svi verovali, ovde počinje nešto ispravno, nešto pravedno, naveo je Kestner.

Komentari (4)

vlada

17.06.2020 19:30

Tako je gospodine Kestner, pričate istinu, ali na veliku žalost ovo izlaganje nema odjeka u Evropskim i svetskim medijima. U svakom slučaju, nama običnim gradjanima Srbije ste dali bar tračak nade za ISTINOM. Hvala vam za to.

deda

17.06.2020 21:44

Bravo za iskrenog i realnog Nemca koji iznosi istinu o Kosovu.Medjutim fasisti nece da priznaju jer i sami imaju udeo u svemu pocev od kupovine organa od strane siptara.

Black Strobe

17.06.2020 21:50

Konačno da čujemo nešto suvislo iz velike Nemačke !

Darko

18.06.2020 08:58

Dolazi od krajnje desnice maltene pro-fašistički stranke od krajnje desno radikalnog njemačkog političara. Notorna glupost bez ikakve težine za politička pitanja samo može hranitit fasiste sličnog razmišljanja kao u dolje vidljivim odgovorima.