Žandarmerija, policija, sud, hapšenje
Alo!/Masanori Josida
Žandarmerija, policija, sud, hapšenje

Alo!/Masanori Josida

Foto: Alo!/Masanori Josida

Srpska žandarmerija ušla na teritoriju Kosova oko 300 metara vazdušne linije od najbliže prelazne tačke, prenosi Gazeta Ekspres. Rekli su bivši članovi Komisije za demarkaciju Fljorim Isufi i Špejtim Bulići.

Pročitajte još:

Kako taj list navodi, prisustvo 11 pripadnika srpske žandarmerije, viđenih u petak kako se slobodno kreću u mestu Karačevo nadomak Kamenice veoma je uznemirilo stanovnike tog mesta.

Kosovo i Metohija, Srbija

Shutterstock

Kosovo i Metohija, Srbija, Foto: Shutterstock

Usledile su i brojne reakcije sa zahtevima za pojašnjenje kako je došlo do tog događaja. Nadležne institucije saopštile su da je reč o zajedničkoj rutinskoj patroli sinhronizovane sa KFOR-om.

Gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri je istog dana reagovao objavom na Fejsbuk nalogu, koju je pojasnio za T7, komentarišući Haradinajevu posetu sutradan po ulasku srpske Žandarmerije na Kosovo.

Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

Gostujući na T7, Haziri je kritikovao i kosovskog premijera Hotija zbog mera za suzbijanje pandemije koronavirusa i dijaloga.

Naglasio je da ukoliko Pokret Samoopredeljenje pronađe partnera za pokretanje nepoverenja Vladi , ima sva prava da to učini, kao što je učinila i partija kojoj on pripada.

Preporučujemo:

Komentari (2)

sada

10.08.2020 07:12

Nemoguće je zaustaviti ulazak srpske vojske na teritoriju Kosova moguce je metak il raketa sve zaustavla

Dusan

11.08.2020 14:40

@sada - Stice vam i najnovijaraketa da vas spali i vrati odakle ste dosli da trujete Srpsku zemlju.