Ramuš Haradinaj
EPA/OLIVIER HOSLET
Ramuš Haradinaj

EPA/OLIVIER HOSLET

Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Haradinaj je izjavio da postoji mogućnost odlaganja samita u Parizu koji je zakazan za 1. jul, a na kom bi trebalo da se sastanu najviši predstavnici Kosova i Srbije sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

KOLEVKU SRPSTVA PRETVORILI U ŽUTU KUĆU! Kriminalna kvazi država se davi u KRVI! Uhapšeni KOLJAČI u Đakovici! Cveta trgovina organima. Kaubojština kao na Divljem zapadu!

- Ako pripreme idu dobro, sigurno će se održati, ali, ako pripreme ne budu završene može se desiti da će se odložiti - rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, nagovestio da samita neće biti.

POVLAČE VOJSKU S KOSOVA! Očajno stanje u budžetu razara Euleks i Kfor, ova zemlja prva odlazi sa naše teritorije!

- Sa 99 odsto sigurnosti mogu da kažem da Pariza neće biti. Biće ga ako se Albanci budu ponašali odgovorno, ali to se neće desiti - rekao je predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić

Printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

On je objasnio da je nemoguće pregovarati sa Albancima tako da "oni žele da dobiju sve, a Srbija ništa", ne žele da ukinu takse, niti ispune bilo koju obavezu koja je stavlljena pred njih.

ALBANCI RAZAPELI GUJONA! Posle reportaže o Srbima, struje u Parizu krenule i na urednika "Figaroa": Preživljavamo "toplog zeca"

- Srbija je spremna da nastavi dijalog, ali tek pošto budu ukinute takse. Srbija se ponašala konstruktuvno i ozbiljno, ali ne želi da ulazi u razgovore u kojima mora reći unapred da će potpisati nezavisnost - poručio je.

Kako je rekao, Albanci zapravo dijalog ne žele, "već žele da svim u potpunosti upravljaju Amerikanci i niko više".

- Mislim da su ovu poruku dobro razumeli i Nemci i Amerikanci. Ne bih izašao sa ovakim stavovima da je to samo moje mišljenje - rekao je Vučić i dodao da će francuski predsednik Emanuel Makron za manje od mesec dana doći u Beograd i da ćemo ga "dočekati kako treba".